Italiensk inspirert hamburger med gulrot purè

Ok, så er jeg litt på den sydlanske inspirasjonen nå om dagen. Gode smaker kan de skryte av der nede. Krydder er noe de kan. Og det er noe vi Nordmenn har begynt å forstå. Men vi må tørre litt mere i hverdagen.

Krydder, det er jo det som kan gjøre kjedelig mat bra. Så det skal en ikke være redd for å eksperimentere med.

Gulrotpurè. Først satte jeg på gulerøtter. Jeg vill ha gulrotpurè i dag som en liten søt balanse til burgeren. Skrelte og kuttet opp 3 store gulerøtter, hadde de i en kjele med vann, 2 ss sukker og 1 ts sjøsalt. Lot det koke til de var litt overkokt.

Silte så av vannet, og moste de med en skje. Tilsatte litt mere salt og sukker, samt litt pepper. Alt etter smak. Ta gjerne oppi en skvett melk eller fløte om du vil, jeg lot den være naturlig i dag.

Hamburger toast. En god skvett Oliven Olje i panna. Lot den bli god og varm. Så strødde jeg Basilikum, Oregano, og litt sjøsalt i pannen. Stekte en skive brød oppi dette. Passet på at det ikke ble stekt for mye. Da blir det stein hardt. Bare en brun skorpe på utsiden. Også trenger oljen med krydderet seg inn i brødet. Nydelig smak.

Hamburgeren i dag. 180-200 gram kjøttdeig i en bolle. Krydret det med litt Basilikum, hvitløkspulver, sjøsalt, nykvernet pepper og 1 ss Worchershiresaus. Laget hamburgeren litt avlang, så den passer til brødet. Stekte den ferdig i stekepannen med litt Oliven olje.

Smurte et tynt lag med Pesto på toasten jeg hadde laget, før jeg hadde på salat, tomat, agurk og løk. Også burgeren selvsagt.

Serverte Røsti Cocotte poteter til.

Deilig krydret start på nyåret denne uken. Og denne burgeren ødela jeg IKKE med ketchup oppå.

Ketchup skal ikke være nødvendig på en godt krydret burger.