Pepperoni pai

Eller kish som jeg kalte denne form for pai. Kjært barn, mange navn.

Denne utgaven av pai var svært god. Og dette er lett å lage.

Denne oppskriften var mer enn nok for 4 store porsjoner.

Først deigen. På samme måte som med tidligere pai, hadde jeg 3 dl mel, 1 ts bakepulver, 2 ss revet Parmesan ost, litt salt. Blandet dette sammen, tilsatte så et egg, ca. 1 dl melk som jeg lunket kjapt i mikrobølge ovnen. Tilsatte litt mel eller vann, for å få den passe arbeidsvillig. Knadde den i 2 minutter. Denne deigen kan godt være litt mykere enn vanlig.

Deretter tok jeg deigen oppi en rund kakeform denne gangen. (Obs. obs. Smørte formen først med litt margarin.) Knadde og klemte den på plass rundt i formen, og oppover inntil veggene av formen. Om du lager noen hull her og der i bunnen, er det bare og gni dem igjen.

Deretter forhåndstekte jeg bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader. Dette er for at deigen skal tåle litt fuktighet uten å løse seg opp eller bli seig og deigete.

Deretter var det bare å tilsette fyllmassen.

Massen denne gang besto av pepperoni, frisk spinat, purreløk, paprika og sjampingjong. Alt delt eller hakket i passe store biter(tynne men ca. 1 cm brede). Dette hadde jeg i en varm stekepanne med litt olje. Krydret dette litt med salt og nykvernet pepper. (Forsiktig med salt, pepperoni er veldig salt fra før av.) Stekte dette bare litt. Ca. 3-4 minutter. Dette for å få frem smaken av de forskjellige ingrediensene. Det skal ikke brunes.

Deretter hadde jeg dette oppi formen med deig. Spre det jevnt utover.

Så tok jeg 5 egg, rørte det sammen med 2 dl melk, og helte dette oppi formen, over de andre ingrediensene.

Inn i ovnen med den. Stekte den i ca. 15-20 minutter på 200 grader. Stikk en trepinne eller lignende i midten, for å sjekke om den er ferdig. Sitter det bløt eggemasse fast på pinnen, er den ikke ferdig. (Ikke stikk i den før du tror den er ferdig etter 15-20 min, da kan den falle sammen)

Strødde litt finraspet Parmesan på toppen til slutt, like før servering.

Denne paien var svært god, og anbefales. Serverte den med salat og fersk loff.