Hjemmelaget pizza

Jeg hadde litt Pepperoni igjen fra paien, så da var det naturlig med pizza. Også er det noen som har etterlyst en pizzabunn oppskrift. Så da ble det en pepperoni pizza til søndagens “dagen derpå” måltid.

Jeg vil også bemerke, at det går fortere å lage egen pizza, enn å bestille på døra! Og smaken, vel hva som er på en pizza bestemmer du jo selv.

Denne oppskriften er til en porsjons pizza. Skal du ha en stor en, så er det bare å doble oppskriften.

Først, bunnen.

Ta 4 dl mel, 1/2 ts salt, 2 ts bakepulver oppi en bolle og bland godt. Tilsett 2 ss olje og 1 dl melk. Bland godt med en gaffel eller lignende. Tilsett lunkent vann til deigen er passe tjukk og smidig. Ha litt mel på toppen, på benken og på henda. Kna deigen i 2-3 minutter. (Er den for tjukk, mere vann. Ble den for tynn, mere mel)

Kjevle den ut til sånn passe rund form. (Tips: jeg bruker bunnen av en kakeform med litt olje på, til å ha deigen oppå, og skjærer vekk overflødig deig).

Så forhåndsteker jeg bunnen i 3-5 minutter.

Mens den er i ovnen, kutter jeg det jeg skal ha på min pizza.

I dag ble det Pepperoni, tomat, sjampingjong, paprika, ananas.

Tar ut pizzabunnen fra ovnen, og smører på den tomatpurè. Ikke for tjukt lag, men et tynt jevnt lag. Tomatpurè kan fort bli litt besk i smaken alene. For å unngå det, strør jeg et veldig, veldig tynt lag med sukker oppå.

Så sprer jeg oppå det jeg ville ha på pizzaen. Krydrer det med Oregano, hvitløkspulver, litt salt og pepper. Så har jeg på ost. I dag ble det helt vanlige skiver med Jarlsberg ost.

Litt pynte skiver med Pepperoni på toppen. Inn i ovnen, 200 grader i ca. 15 minutter.

Ferdig. En kjempegod pizza. Ikke la deg skremme av å lage bunnen. Dette klarer alle.