Hvorfor unngår jeg Burger King?

Hvorfor unngår jeg Burger King? Jeg burde vel tatt med McDonalds også her i dette innlegget. Men jeg orker ikke en test til i år.

Jeg vokste opp i USA. Steder som Burger King, McDonalds, Taco Bell og Kentucky Fried Chicken var ukentlig besøkt. Jeg har ikke noe fanatisk hat mot fastfood kjeder og steder. Eller har jeg kanskje fått det etter hvert?

Og ja, det finnes nå mange steder som kan skryte på seg knallgode burgere, spesielt her i Oslo.

Min denne gangen følte jeg meg litt uggen, sikkert en forkjølelse på gang, og ville ha en pose mat jeg kunne krabbe oppi senga med. Og Burger King var på veien hjem.

Både du og jeg kan lage en mye bedre hjemmelaget hamburger på under den tiden det tar å komme frem i køen, bestille og etter hvert få utlevert varen. Men vi har alle våre unnskyldninger for hvorfor vi stikker innom disse stedene.

Det slo det meg at jeg aldri har studert maten jeg får fra Burger King noe særlig. Det skjer en gang hvert skuddår jeg lar meg lure til en pose junk. Og da slukes den før jeg får tenkt over hva jeg har gjort. Så ok, nå skulle jeg studere maten, men under de forutsetningene jeg hadde satt. Jeg skulle ikke sammenligne denne maten med min egne hjemmelagde hamburgere eller de beste burgerstedene i byen.

Jeg bestilte en burger jeg aldri hadde hørt om før, en Big King som de hadde store reklameskilt for på utsiden. Og, som om gamle tenårings-vaner bare dukket opp igjen, ble det ekstra stor pommes frites, og en porsjon løkringer. Jeg husker at jeg alltid har ment Burger King hadde de beste fries, og løkringene var før, en god grunn alene til å besøke stedet. Eller sånn husket jeg det da.

Den første tabben jeg gjorde, ja utenom å bestille mat her, var å ta det med hjem. De små tynne papirposene holder ikke på varmen. Bor du lengre unna enn 3-4 minutter, blir maten lunken eller kald.

Tynne papirposer holder ikke maten varm!

Men ok, jeg skulle gi dette en sjanse. For å ta bilder og vise maten frem på sitt beste, fant jeg frem en hvit stor tallerken som jeg bruker til mine retter når det skal tas bilder. Jeg skulle ikke legge opp til at dette ble verre enn det var.

Big King Burger, pommes frites og løkringer.

Jeg for prøve å ta dette kronologisk ut fra hva jeg smakte på.

Big King Burger: Fikk med en gang en følelse av at noen skrøt på seg en størrelse eller to mer enn hva de virkelig var. Har jeg ikke sett det nicket på en internett chat en gang tro? Sannheten var at den ikke levde opp til navnet. En kan kanskje skryte av at det var to burgere mellom det iskalde hamburgerbrødet. Men de var like tynne som Donald Trumps Twitter meldinger.

Tanken er smart. Så tynne burgere stekes jo på 1 minutt, maks. Men det blir alltid tørt og alltid, alltid, alltid veldig kjedelig.

Hamburgerne var like tynne som Donald Trumps Twitter meldinger.

Men siden det var et godt tykt lag med rå løk, fikk burgeren anselig høyde likevel. Jeg er glad i rå løk, så de skal få et kvart pluss poeng for dette.

Rikelig med løk var det.

Bør forresten ikke salaten og løken ligge under burgeren, ikke oppå?? En skal jo tross alt kanskje ha på litt ketchup og sennep. Jeg tror forresten det også var litt tomat og sylteagurk innimellom et sted, eh kanskje. Osten var ikke så verst. Men nei dette var nok en av de mest bedrøvelige hamburgerne jeg har spist i dette årtusen. Det positive er at du kan spise den i senga, for her drypper det ikke noe på sengetøyet.

Hvor skal en ha på ketchup og sennep når alt stæsj ligger oppå? Under?

Pomme Frites: Den var slapp og for lite stekt. Jeg fikk ikke frem noen gledestårer over barndomsminnene her. De var ikke så gode som jeg husket eller håpet på. De kan selvsagt ha blitt litt slappe av den 6 minutters gangen jeg hadde mens de var innelåst i den tynne papirposen. Men mer stekt burde de uansett vært. Den ekstra store porsjonen jeg bestilte var diger, det skal de ha. Jeg fikk ikke plass på tallerken til alt. Men nei, dette var ikke bra.

Løkringer: De var ikke så verst. De var litt sprøe fortsatt, men ganske smakløse, så en god dose salt måtte til. De kan selvsagt ikke salte maten for alle kunder, så det var ikke et minus. Men de forble smakløse. Det er nok ikke fersk løk som stekes. Og når en fryser(noe de sikkert gjør) ferdigpanerte/deigdyppede løkringer, vil de miste mye smak. Her blir det en knapp ståkarakter fordi jeg er glad jeg snart er ferdig med dette innlegget, og derfor kan glemme denne opplevelsen.

Løkringene får en tynn ståkarakter

Dispenserbrus kjøpte jeg ikke. Nok sagt om det oppvaskvannet!

Konklusjonen ble som fryktet. Kun løkringene får en tynn stå karakter. Resten var bedrøvelig. Du går ikke på Burger King med mindre du skal i barne-bursdag og det er noen andre foreldre som betaler.

Ungkarskokkens bedømmelse: En sterk [rating=1]2 comments

  • Jostein Kallum Bendtsen

    Du får (fikk iallefall) bedre burger på Esso (nå DeliDeluca) har ikke prøvd etter av DD tok over drifta av Esso stasjonene. Gode lønninger får du på Max Burger. ?

  • Helt enig, lager mye bedre hamburger hjemme med for eksempel karbonader fra Gilde. Det tar et kvarter for meg, med masse rå løk, salatblader, sylteagurk og tomatskiver. Bruker ikke hamburgerbrød, men en skive grovbrød under, så det blir jo mer som karbonadesmørbrød.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.