Test: Coop Grill Perfekt Chiliburger

Etter en overraskende positiv test av Coops BBQ Burger fra Grill Perfekt serien, lot jeg meg lokke til å teste Chiliburger i samme serie.

Jeg pleier jo sjeldent å kjøpe ferdiglagde burgere, da det ofte er dyrt, og en lager bedre selv av kjøttdeig. Men nok en gang var det tilbud pga utløpsdatoen. Den var “bare” holdbar i 8-10 dager til. Men med så god erfaring fra den forrige jeg kjøpte og testet, lot jeg meg lure.

Og jeg ble lurt. Denne minnet meg mye om Donald Trump.  En liten og oppblåst skrytepave, som lover mye men leverer lite. Det som står på pakken er “fakenews”

Størrelsen på disse var 140 gram per stykke og det stemte nok sikkert. Det er 2 i pakken, og det trengs, for 1 er akkurat ikke nok for 1 person om en ikke har mye tilbehør. Og i stedet for å lage de små burgerene litt brede og tynne, var disse små i diameter.

Men tykke var de. Alt for tykke! Har du bommet på innkjøpet og fått noen av disse i handlekurven, må du i hvert fall klemme de flatere. Noe jeg med hell kunne gjort. Hadde jeg bare visst.

For ordens skyld. Burgeren ligger på en liten kaffeskål.

For når jeg stekte disse, ble de nesten halvparten så høye som de er brede. De blåste seg opp som en politiker i valgkamp.

Dette gjør at burgeren er vanskelig å steke. Du skal være dyktig, være veldig tålmodig eller ha flaks om du klarer å få disse gjennomstekt. Her må det brukes lang tid med medium til lav varme etter at de er brunet på begge sider.

Den blåste seg opp som en politiker i valgkamp.

Med BBQ burgeren på 250 gram pr. stykke, hadde jeg problem med å finne hamburgerbrød som var store nok. Her var problemet motsatt. Disse ville best egnet seg som en liten slider, hadde de bare vært gode.

“Sto det ikke chiliburger på pakken?” Jeg måtte spørre meg selv om jeg hadde lest riktig.

Som med all mat jeg tester, tilsetter jeg ikke noe salt, pepper eller tilsetninger som i dette tilfelle kunne og absolutt burde vært ketchup. For her var det ikke noe chili å skryte av. Det var egentlig lite smak i det hele tatt og skuffelsen min var stor etter så gode erfaringer fra BBQ Burgeren.

Her trenger du ikke bruke store hamburgerbrød som jeg gjorde.

Nei, denne fortjener ikke å havne i en “Grill Perfekt” serie. Det er skryt den ikke kan stå inne for.

Den skal få terningkast 2 av 6 mulige. Den var ikke vond, den var bare intetsigende og ufattelig kjedelig. Den leverte ikke opp til skrytet på pakken. Chiliburger? Pføy! Hopp over denne med mindre du har mistet alle smaksløkene. De eneste svetteperlene du får av disse, er forbundet med slitet av å få de gjennomstekt!

Terningkast 2Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.