Om matsiden og meg

Mat er en glede vi ikke må ignorere

Jeg spiser hver dag, og håper flere gjør det samme.:)
Denne matsiden er for de som kanskje ikke helt vet hvordan å lage mat på egen hånd, eller de som av og til trenger tips for å lage grei god mat på kortest mulig tid. Eller de som bare liker å lese om mat andre lager. Dette er ikke ambisiøs hotelmat.

Som regel bruker jeg under 20 minutter på det jeg lager, men selvsagt hender det at jeg lager det som kan være litt mer tidkrevende. Men jeg streber etter å alltid lage maten fra bunn av, og har svært sjeldent poser eller ferdigmat hjemme.

Bildene som er tatt, er tatt kun sekunder før jeg spiser, så de er ekte. Det betyr at de ikke alltid er av høyeste kvalitet. Av og til kunne maten sett bedre ut også, men jeg er alt for sulten når jeg tar de, til å finpusse på utseende.

Send meg gjerne en e-post om det er noe du lurer på.

Jeg utfører også vikartjenester på hotell og restaurant.

Ønsker alle en leken og matglad dag.

23 comments

 • Runar

  “Kremet pasta med torsk og bacon” var en kjempefin oppskrift. Brukte vakumpakka loins fra rema 1000 – bra pris. De går jo ikke så lett i stykker heller, selv om det egentlig ikke gjør noe. Brukte Skinke fra Stryn istedenfor bacon. Det smakte fantastisk! Dette er et fantastisk måltid man lager bare på noen minutter (hvis det er et poeng) Nå er det bare å hive seg ned på sofaen 🙂 Tusen takk!

 • Tormod

  Hei!

  Takk for denne siden og at du oppdaterer ukens tilbud uten stans! Har ikke prøvd så mange oppskrifter, men prøvde kyllinglår bakt m. karrirømme og det var veldig godt. Nam! Også veldig gode tekster til mange av innleggene dine. Mye vittig. Spesielt en test du hadde av en type roastbeef har satt seg å minnet. Det var vel en formulering om at “blodet skal dryppe ut på benken” på skikkelig roastbeef. Veldig deskriptivt og gøy språk!

  Hilsen Tormod.

  • Hyggelig å høre. 🙂
   Må innrømme jeg teller på knappene om jeg fortsetter med ukens tilbud. Det er snart ikke noe å skrive om. Så få tilbud nå i forhold til for bare et par år siden.
   Jeg ser det vel an litt når samfunnet har normalisert seg. Kanskje det bare er butikker som skummer corona-fløten.

   Hilsen Per Ø.

 • Tom

  Hei lyst å sette opp en “topp 10” liste over produkter og ca kg pris? Selv saumfarer eg butikkene etter tilbud på kjøtt som vi bruker mye,feks svinekoteletter fra 50kr kg og nedover, entrecote 190 og nedover blir kjøpt i store kvantum og i frysen med det. Kjøttdeig er det jo store variasjon i pris i så der er det mye å spare på 1 år.

  • Hei Tom.

   Takk for forslaget og interessen.

   Litt usikker på om det lar seg gjøre på en fornuftig måte.

   Spesielt siden en “Top 10” liste ville blitt alt for liten.
   Dine top 10 og mine top 10 hadde fort blitt til Top 15 osv.
   Ser da for meg at det fort hadde blitt mellom 50 og 100 produkter som folk kjøper fast. Minst.
   Og det har jeg dessverre ikke tid til nå om dagen.

   Se bare på VGs matbørs. De tror de handler en typisk matkurv. Jeg kjøper kanskje bare 3-4 av de produktene hver uke. Jeg tror ikke en typisk matkurv egentlig lar seg definere.

   Men jeg går gjennom alle digitale tilbudsaviser hver mandag morgen, og det jeg personlig finner av tilbud på råvarer som er bra havner, som du kanskje har sett, på “Ukens Tilbud” siden min.

   Om du eller andre finner gode tilbud, er dere hjertelig velkommen til å dele de der.

   God helg.

 • Lene

  Godt å se flere som utforsker og vurderer mat mht. smak, kvalitet og pris. Ekstra pluss for at du lager all mat fra bunnen, det gjør jeg også med glede. Savner et nettverk og miljø med samme interesse for mat og drikke, fint å komme over bloggen din 🙂

 • Tom

  Hei og takk for fin matblogg og gode produkt anmeldelser. Har du lyst og teste ut xtra sine biffer? Dette er storfekjøtt fra namibia. Synes det er helt greit personlig men hadde vert kjekt og høre ka du synes.

 • Minner om at jeg også har en Facebook side, hvor alle oppdateringer kommer, i tillegg til annet fornuftig og ufornuftig også blir tatt med. https://www.facebook.com/pages/Ungkarskokken/146738092066322

 • Trude

  Er virkelig glad for at jeg kom over denne bloggen. Har lenge følt meg som nokså hjelpeløs når det kommer til kokkelering og fantasi i matveien.Men ikke nå lenger! Det som er så fint er at oppskriftene her er enkle, oversiktlige, godt forklart og uten for mange kostbare ingredienser. Ble så inspirert at jeg straks var i gang med å steike og brase. En kongeblogg 🙂

 • Hanne

  Endelig, en super matblogg for meg som trenger grundig beskrivelse for hvordan jeg lager mat fra bunnen av. har hatt så dårlig samvittighet lenge nå for mine barn som har fått for mye ferdig mat. Dine oppskrifter skal jeg bruke flere ganger i uken. Tusen takk 🙂 Mvh Hanne

  • Hei.
   Tusen takk for de hyggelige ordene. Og kjempeflott å høre at du får nytte av det som står her.
   Det er alltid gledelig å høre at en person går vekk fra ferdigmat.
   Ikke bare er det sunnere å lage maten selv, men det smaker bedre.
   Også er det gøy. Ikke vær redd for å feile. Det å feile kan skje alle. Men når en lykkes, lener seg tilbake med et stort smil etter et godt hjemmelaget måltid, da er livet godt å leve.

   Ønsker deg en gastronomisk flott uke.

 • ann-Christin

  Hehe, hobby kokk var vel ordet;)

 • Ann-Christin

  Lager mye mat (hoppykokk), og finner stor glede i din matblogg. Mange gode oppskrifter som er meget enkle å følge til rask kokkilering. Er det mulig om du kan legge ut litt oppskrifter på flere sauser?
  Elsker sauser og leter overalt for å finne flere som jeg kan prøve ut… Har heller ei noe ferdig mat, og mat må lages fra bånn for å oppleve de gode smakene:)

 • Adrian

  Stilig matblogg! Enkel og oversiktlig, pur matglede:)

 • Kristine

  Hei!

  Jeg vil prøve Turbo Kish! Jeg har spist Kisheees i restaurantene eller frosset fra butikken :). Ikke bra med matlaging så langt. Neste uke vil jeg gå i fødselspermisjon, så håper å bruke tiden klokt. Har et barn på to år allerede, men han liker ikke mat i det hele tatt … Jeg finner din blogg er lett å lese, og maten er lett å lage (kjente navn til grønnsakene, arter og kjøtt:)). Det største problemet med kokebøker er at jeg tror jeg må ha hjemme supermarket!
  Tusen takk for bloggen din!

  • Tusen takk for hyggelig ord.
   Godt å høre at det er lett å forstå. Målet har hele tiden vært å bevise, at det å lage mat er enkelt!

   Lykke til, og gi ikke opp om noe ikke smaker bra nok. En må feile av og til for å finne ut av sin egen smak.

 • Marita

  Hei! Jeg er sykepleierstuden (20år), og jeg er innom bloggen din støtt og stadig.
  Så mye god mat, og mye enkelt. Så GØY! Tusen takk til deg, og bloggen.
  Fortsett det gode arbeid.

  🙂

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.