Posjert egg i mikrobølgeovn

Jeg elsker posjerte egg. Jeg skrev om en fin metode ikke lenge siden, som brukte lite vann og damping, da gjerne i en stekepanne. Men jeg har lest om og hatt lyst til å teste posjert egg i mikrobølgeovn en stund.

Og nå er det testet. Det funker utrolig bra!

Metoden er enkel. Du trenger en liten kopp, eller skål som tåler mikroen.

Oppi den har du oppi nok vann til å dekke egget.  Tilsett gjerne en teskje med eddik og litt salt.

Kakk egget forsiktig oppi.

Du har kanskje hørt om egg som eksploderer i mikrobølgeovnen? Det skjer som oftest når en koker egg med skall på, men kan også skje med hele eggeplommer.

Løsningen er enkel. Stikk et lite hull i toppen av eggeplommen med f.eks. en tannpirker.

Deretter, pakk det hele inn i plastikkfolie. Dette holder dampen inne. Og skulle uhellet skje med at du glemte å stikke hull i, så vil ikke mikroen trenge en så grundig vask. 🙂

Så er det bare å sette den inn i mikrobølgeovnen.

Det vanskeligste med dette er tiden den trenger på å bli perfekt for deg.

Forskjellige mikrobølgeovner har forskjellige styrker. Ingen er engentlig like. Så du må eksperimentere litt her. Hvor lenge trenger den å stå inne? Også hvor mye posjert liker du egget ditt?

Tips. Bruk alltid full styrke. Og du kan ta det litt etter litt de første gangene til du finner passende antall sekunder.

Også kan egget godt ligge i 30-60 sekunder i det varme vannet etter at den har vært i mikroen, om du synes det trengs. Eggehviten blir også litt fastere da.

For ordens skyld. I min gamle mikrobølgeovn fra 2005ish?, som har styrke på 800 watt, så brukte jeg totalt 1 minutt inne i ovnen, og 30 sekunder liggende i vannet før jeg løftet egget forsiktig ut med en tregaffel, lot vannet renne av, og la på toasten min.

Den ble perfekt!

Grovmalt pepper og litt gressløk løfter det hele.

Her laget jeg altså posjert egg på toast på under 3 minutter totaltid. Har du det travelt om morgenen? Du har likevel tid til å skryte på deg et posjert egg.

Skal du ha to eller flere egg? Anbefaler 1 om gangen i mikrobølgeovnen. For den ekstra tiden du bruker med flere samtidig er nesten dobbelt så mye, og 1 minutt om gangen inne i ovnen gjør at du fint klarer å servere hele familien på svært kort tid! Også blir eggene alltid helt like når du har funnet ut av din ovn.