Kremet fruktcocktail

Her er en deilig frisk dessert jeg laget på et hotell nå nylig. Kremet fruktcocktail kan lages året rundt med de friske fruktene og bærene du finner i butikken.

Kremet fruktcocktail

Du kan selvsagt bruke hermetiserte frukter, men da hopper du over sukkerlake på de, bare tilsetter krem. De ligger stort sett alltid allerede i en sukkerlake.

Men mange frukter er litt syrlige, og derfor bør de fleste legges i en sukkerlake først, gjerne i et døgn. Det gir også en rundere og mer behagelig smak.

Sukkerlake lages ved å koke opp like deler sukker og vann.

Ja du hørte riktig, like deler. Det vil si 1 kg sukker for 1 liter vann. Det høres kanskje mye ut med like mye sukker som vann. Men de fleste frukter vil avgi en del safter når de ligger i laken. Er ikke laken søt nok, blir den veldig tynn og kjedelig etter et døgn.

Noen velger å piske sukkeret i kaldt vann til det løser seg opp. Det kan fungerer, men anbefales bare om du har veldig dårlig tid. Jeg holder meg til den gamle skolen. Det SKAL kokes opp. En sukkerlake som knaser av uoppløst sukker er ikke godt.

Det tar litt tid å lage dette, men det er bare noen få minutters arbeid. Resten er venting. Du må begynne dagen i forveien.

For ca. 5 porsjoner:

  • 500 gram assortert frukt og bær
  • 3 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 3 dl kremfløte

Først sukkerlaken. Ha sukker og vann i en kjele og kok det opp. Sett til side og la den avkjøles. Du skal ikke koke fruktene.

Når sukkerlaken begynner å bli kald, kan du begynne å kutte frukt og bær.

I min brukte jeg appelsin, melon, jordbær og druer. Men alle friske frukter og bær passer.

Kutt frukten og bærene i passende biter.

Ha alt i sukkerlaken og rør godt rundt så laken blir spredd. Sett i kjøleskapet over natten.

I utgangspunktet har du nå laget en god fruktsalat som ofte serveres som den er.

Men jeg ville gjøre det lille ekstra.

Pisk kremen stiv. Du trenger ikke sukker i kremen.

Sil fruktsalaten.

Bland kremen med fruktsalaten. Bruk en tresleiv, slikkepot eller lignende. Ikke en pisk hardt eller bruk noe som moser fruktene.

Fold/bland krem forsiktig men godt inn sammen med oppkuttet frukt og bær.

Da er denne klar til servering. Kan serveres i en stor bolle. Eller i et dessertglass, eller kanskje vinglass? Litt pynt på toppen?

Kremet fruktcocktail

Lekkert, og en garantert suksess!