Sjokoladekake på 3 minutter

Ja det er mulig. Å lage en sjokoladekake på 3 minutter er faktisk utrolig enkelt.

Det er kanskje ikke lurt å lære barna dette, da de kommer til å tyv-spise sjokoladekake ved en hver anledning, og siden det tar så kort tid å lage, er de ferdig med kaka på den tiden du bruker på å hente posten.

sjokokake6

Dette er kanskje ikke verdens beste oppskrift. Det finnes jo så mange ekstremt gode kakeoppskrifter. Men, om du skal noe å kose deg med, og filmen begynner om 5 minutter, er det bare å hive seg rundt. Du rekker det fint. Og den er god.

Ja du må ha en mikrobølgeovn da.

I tillegg til det trenger du pr. porsjon følgende:

  • 6 ss sjokoladepulver (jeg bruker alltid O´boy)
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts bakebulver
  • 6 ss melk

sjokokake1

Også trenger du noe å lage dette i da. Om du ikke har passende små cocotter eller former, kan du bruke et helt vanlig kaffekrus.

Så var det de enkle trinnene da.

Bland sammen det tørre oppi koppen eller porsjonsformen.

sjokokake2

Tilsett de 6 spiseskjeene med melk oppi og bland det hele godt sammen til det blir en god tykk masse.

sjokokake3

Sett den i mikrobølgeovnen i ca. 1.5 til 2 minutter. Det varierer jo litt for mikrobølgeovner. Min er 10-15 år gammel og er vel på 900 watt. Etter 1,5 minutter er kaken litt sånn fudge-aktig. Etter 2 minutter er den vanlig fluffy. Hvordan du liker den bestemmer du selv. Er den ikke ferdig første gang du stikker en skje oppi, sett den bare tilbake i noen sekunder til.

sjokokake4

Pynte den litt om du vil.

sjokokake5

Eller lag en sjokoladesaus på 45 sekunder til. Da har du bare 5-6 små sjokoladefirkanter sammen med 3-4 spiseskjeer melk oppi en bolle eller kopp, og setter i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder. Røre og helle over.

Så da rekker du noe godt til filmen i kveld likevel da?