Jordbær med sjokolade

Klar for jordbærsesongen? Alle har vel sett, prøvd eller hatt lyst på jordbær dyppet i sjokolade. Det er jo litt småfrekt og “fisfint”. Her er et lite triks for å gjøre det veldig kjapt og enkelt.

De fleste vil vel si “å ja, selvfølgelig” når de ser at en enkelt kan bruke isbitbrett til å fikse dette i stedet for å forsiktig dyppe de i sjokolade, for å så legge forsiktig på et brett som ikke passer i kjøleskapet.

Det du trenger for 12 jordbær er:

  • 1 plate kokesjokolade
  • 12 jordbær
  • Isbitbrett
  • 2 ss kokosolje (valgfritt)

Først, brekk kokesjokoladen i biter og legg i en bolle. Jeg bruker mikrobølgeovnen til å smelte sjokoladen, men for all del, du kan gjerne bruke en kjele på medium varme.

Det står valgfritt kokosolje i oppskriften over. Dette er ikke nødvendig som regel. Det kommer litt an på hvilken type koesjokolade du bruker. Kokosolje gjør at sjokoladen hardner litt bedre og blir litt tykkere. For ordens skyld, jeg brukte rimelig kokesjokolade uten kokosolje. Du kjenner på sjokoladen om det trengs kokosolje. Er sjokoladen naturlig ganske hard før den er smeltet, trengs det ikke. Bruker du en mykere sjokolade, bruk kokosolje.

Når en bruker mikrobølgeovnen, så må en ta det litt stegvis. Det vil si, 30 sekunder inni på full styrke, ta bollen ut, rør, 30 sekunder til i mikroen. Dette gjentas noen få ganger til sjokoladen har smeltet. Står den for lenge om gangen inni mikroen, så vil sjokoladen kunne svi seg.

Fyll deretter sjokoladen halveis i isbitbrettet.

Tørk av jordbær så de ikke er fuktige utenpå, og press de forsiktig oppi. Du må kanskje bruke bær som ikke er alt for store, men det kommer jo an på isbitbrettet ditt.

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Det tar ca. 1-2 timer.

Brekk de deretter forsiktig ut av brettet. Sitter de skikkelig fast, ha varmt vann på en klut, og sett brettet oppå i noen sekunder. Da smelter du litt av sjokoladen, og de slipper fra isbitbrettet.

Ta de ut av kjøleskapet 1 time før du skal bruke de. Da blir sjokoladen litt mykere når en tar en bit. Ja med mindre det er glovarmt ute da.

Dette er ikke vanskelig, men det er ganske gøy. Også er det garantert at du får skryt.