Test: Coop Entrecôte av storfe

Jeg elsker en god entrecôte. Om jeg må velge mellom indrefilet og entrecôte, velger jeg som regel det siste. Om den er bra da.

Jeg plukket opp en entrecote fra Coop Extra her om dagen. Prisen var ikke så veldig ille. 199,- pr. kg. Sett det billigere, og sett det dyrere.

coopentrecote1

Kjøttet så bra marmorert ut, og pakken fristet akkurat nok til at jeg tok sjansen. Også passet det med en test av denne da.

Kjøttet er slaktet av Fatland Ølen AS. Fatland er et familieselskap som også eier 100% av Skjeggerød AS.

Men hvor kjøttet kommer fra i Norge står det ikke noe om. Jeg antar at det hentes inn fra bønder landet rundt. Og derfor er det lite som kan sies om hva som skjer før slakting. Hva er dyret foret med, er det veldig stressa osv.

Kjøttet så ut til å være ferskt, hadde en pakkedato som var bare en drøy uke før jeg kjøpte biffen. Med andre ord, lite som tydet på at den hadde vært frossen.

Kanskje litt synd at det ikke hadde vært fryst ned, for det kunne ha forklart mye.

Men den så veldig bra ut når jeg tok den ut av pakken. Som sagt, var den ganske bra marmorert.

coopentrecote2

Entrecôten ble stekt medium i en panne med nøytral olje, med kun salt og pepper.

coopentrecote3

Den fikk selvsagt hvile i noen minutter før jeg skar i den, så saftene skulle roe seg.

coopentrecote4

Den så faktisk svært så fristende ut.

Min vurdering:

Som nevnt, den så faktisk veldig bra ut. Jeg ble derfor overrasket når jeg smakte på den.

Smaken var riktignok helt ok. Kanskje litt mild og kjedelig, så litt mer salt måtte til. Marmorering og fett i en entrecôte gir mye god smak. Jeg savnet litt den smaken her.

Men den var også tørr. Overraskende tørr. Jeg måtte tenke over fremgangsmåten min for å se om jeg hadde gjort noe galt. Men jeg sitter igjen med det samme svaret. Den var tørr.

Den var også litt seig. OK, entrecôte skal ikke være så mørt som ytrefilet eller indrefilet. En skal måtte tygge litt. Og jeg liker å tygge. Jeg forventet ikke en biff som kan skjæres med skje. Men denne var litt for seig. Det var ikke så ille at det ikke gikk an spise. En bra definisjon blir “irriterende seig”.

Hadde denne vært frossen, hadde det som sagt forklart mye av det ovenstående.

Så konklusjonen min blir at dette var litt skuffende. Jeg kommer neppe til å kjøpe en entrecôte fra Coop og Fatland igjen.

Terningkast 22 comments

 • Jam

  Jeg er enig med deg, kjøttstykket ser perfekt marmorert ut. Har selv laget meg den regelen at jeg aldri, og da mener jeg ALDRI, lar kjøttet få nærme seg pannen før utløpsdato. Ser at det er 10 dager til holdbarhetsdato på entrecote’n du skaffet. Personlig lar jeg heller kjøttet bli liggende i kjøleskapet en del dager over datoen. Det er selvsagt forskjell på kvaliteten på kjøtt, men ut fra egen erfaring så blir det sjeldent seigt om jeg følger min egen “regel”. 🙂 Synes smaken også høynes når den får noen dager over. Kjøper ofte “oksebiffer” på tilbud fra Kiwi og Joker. Takk ellers for informative og morsomme tester! 🙂

  • Jo litt enig med deg.
   Kjøttet tåler, og som regel har det godt av å ligge noen dager over tiden.

   Men!
   Modning av kjøttet skal slakteriet ta seg av i utgangspunktet.
   Er en sulten på en biff, så er det ikke sikkert at en har en liggende som er passelig “hjemmemodnet” og kjøpt 14 dager siden.

   Ja jeg kjøper også ofte Joker sine helgetilbud. Denne helgen hadde de flatbiff som kostet 50 kroner mindre pr. kg. (19.90 for 150 gram), og som var mørere enn denne entrecôten.(Kostet på meg et biffsmørbrød også i helgen) Og det sier litt om manglende mørhet på entrecôten.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.