Posjert egg på 1-2-3

Glad i posjert egg, men synes det er klønete, vanskelig eller umulig å få til ordentlig? Her er en metode som sørger for perfekte posjert egg på 1-2-3.

Jeg husker første gangen jeg måtte lage posjert egg på kokkeskolen. Det var et rent helvete. Det virket som en måtte være både tryllekunstner og sirkusartist på samme tid. Og det å forme egget oppi den dype kjelen med vann og eddik ble ofte et kaos.

Når jeg lærte denne idiotiske metoden, så måtte jeg slå meg selv i hodet og hente frem min beste Homer Simpson “duh”. Selvsagt kan det gjøres sånn!

For det er så utrolig enkelt. Og nå har jeg posjert egg på toast så ofte jeg vil.

Det du trenger er:

  • Egg 🙂
  • 1 stekepanne eller lav kjele med lokk.
  • Skje med hull i / hullsleiv/hulløse eller lignende for å hente opp egget uten for mye vann og uten å stikke hull i eggene.
  • Også litt vann. IKKE mye vann

Og du trenger heller ikke eddik om du da ikke liker smaken av det da.

For trikset er enkelt.

Fyll stekepannen med vann så det blir ca. 1,5 til 2 cm dypt. IKKE MER!!! Trikset er bare lite vann og lokk!

Ha litt salt oppi om du vil. Men ofte er det like greit å salte når du skal spise.

Skru på varmen og vent til vannet nesten koker. Det er da små piplende bobler. Skulle det begynne å koke, trekk til side pannen.

Skru helt av varmen.

Kakk eggene forsiktig oppi. Om du er litt usikker på din “kakke-evne”, kan du godt kakke egget oppi en liten bolle først, og så helle de oppi. Det ser nesten ut som du steker eggene i vann.

Sett på lokket. Nå er det på tide å sette på toasten om det er det du skal ha det på. Så kan du gå å fikse litt på håret, sette på kaffen eller se på frokost TV.

For et bløtkokt egg, tar det ca. 3 minutter, medium bløt tar ca. 5 minutter, og hardkokt ca. 7 minutter. Ja bare la de ligge oppi pannen uten no fiksfakseri. Tiden kan variere noe avhengig av størrelsen på eggene. Jeg brukte medium store egg. Men tiden du trenger for å få til perfekte posjerte egg etter din smak finner du ut av etter første gangen du prøver denne metoden.

Hent opp eggene med noe som ikke tar med seg for mye vann, som f.eks. en skje med hull i eller lignende redskap. Noe som heller ikke stikker hull på eggene.

Hva er det som gjør dette enkelt? Lite vann og lokk så toppen på egget dampes ferdig. Egget får ikke muligheten til å flyte ned og rundt over alt. Ok de blir kanskje ikke så runde som når posjeringskunstnere gjør sin magi, men de blir like gode! Minst. For nå kan du posjere egg på null tid når du vil.

Og på toast med smør, er dette så utrolig godt.

Noe å imponere frokostgjesten med?