Mikroovn egg og bacon muffin

Dårlig tid? Lat? Mikroovn egg og bacon muffin er både godt og lynraskt å lage. Om du ikke somler for mye, kan du klare det på ca. 5-6 minutter.

Mikroovn egg og bacon muffin

Dette lages i 2 etapper. Først bacon, så samles alt i en porsjonsform og gjør seg ferdig.

Om du bare ønsker sprø bacon, kan du hoppe over 2 etappe. Om du er veldig glad i bacon, kan du fint doble mengden i denne oppskriften.

For 1 porsjon trengs følgende:

  • 2 skiver bacon
  • 2 egg
  • 1 ss Creme Fraiche
  • 1/4 ts salt
  • Litt pepper

Først må altså bacon lages. Det finnes flere metoder for å lage sprøstekt bacon i mikrobølgeovn. Alle har en fellesnevner. Fuktigheten må trekkes ut. Noen legger bacon mellom to ark tørkepapir. Tørkepapiret trekker så fuktigheten ut av bacon når det kjøres på full guffe i mikroovnen. Jeg liker ikke den metoden, fordi jeg vil se hva som foregår.

Jeg legger bacon oppå en rund skål eller lignende og kjører mikroovnen på fullt. Fuktigheten renner da av og bacon blir sprø.

Ikke tenk på det faktun at det i bildet viser 4 små skiver. Jeg kutter ikke opp bacon, men den kom i små skiver når jeg kjøpte den.

Bare sørg for at fuktigheten kan renne av. Ja, en tallerken eller noe under er fint, så du slipper å vaske ovnen innvendig. For 2 hele skiver (4 små) tok det ca. 2 minutter.

Legg skivene på noe tørkepapir når de er ferdig, så siste rest av fuktighet tørker opp mens du blander sammen resten.

I en porsjonsform, ha oppi egg, Creme Fraiche, salt og pepper. Knus eller del opp bacon.

Bland det sammen.

Obs, det er fint at det er 2-3 cm med plass øverst. Sett det i mikrobølgeovnen i ca. 2 minutter. 3 minutter om du vil ha den helt fast. Du vil se den hever seg ganske mye, men med en gang du åpner døren, faller den for det meste sammen igjen.

Det er det hele.

Mikroovn egg og bacon muffin

Frokost, lunsj eller snacken er ferdig. Det er selvsagt mye rom for lek og utfoldelse her. Spinat oppi? Løk? Ja det overlater jeg til din fantasi og lyst.