Test: Gilde Grilla Skinke

Jeg har alltid store forhåpninger når det kommer ut nye typer kjøttpålegg. Men som regel blir jeg skuffet. Vil Gilde sin “Flammegrillet” Grilla Skinke holde mål?

Grunnen til at jeg ofte blir skuffet, er at når nytt pålegg kommer ut, med spennende tekst og bilder på pakken, så har de ikke gått langt nok med pålegget. De når aldri helt målet med skryten på pakken.

Jeg mistenker at grunnen er en gammel holdning om at maten skal være så kjedelig at alle kan spise den. Produsenter tør aldri gå langt nok. Står det pepperskinke, så kan du ofte ane en svak peppersmak. Står det hvitløk så hender det at smaken av en eller annen løk kommer frem. Fremheves chili så trenger en aldri rømme eller noe å drikke ved siden av for å temme styrken. Flest mulig skal kunne spise alt av det produsentene lager. De tror de selger mest da. Og kanskje de gjør det.

Jeg etterlyser heller advarsler på pakken. “Advarsel, hvitløksånden kan være til hinder for sosial omgang!” Eller “Så sterk at svetteperler kan sprette på maten!” OK, det holder med “Advarsel, sterk” også.

Så hvordan er Gilde sitt nye pålegg Grilla Skinke i Grilla serien. For ja det er en slags serie. Så vidt jeg kan se har det kommet ut to varianter, Flammegrilla BBQ filet er den andre, men jeg fant bare Flammegrilla Skinke på min Coop Extra.

Jeg var litt spent, men pessimistisk når jeg åpnet pakken. Lukten som slapp ut var ganske lovende. En kunne faktisk lukte litt grill. Så her var det bare å hive skivene på en brødskive og krysse fingrene.

Konklusjon:

Det jeg fryktet, at de ikke gikk langt nok med den reklamerte smaken, stemte.

Altså, dette var en veldig god skinke. Eller, hamburgerrygg er kanskje en bedre beskrivelse. For dette smakte akkurat som en hamburgerrygg med en syltynn krydderrand ytterst. Jeg vil ikke gå så langt som å kalle det en stekeskorpe. Stekeskorpen ble forøvrig borte hos de fleste produsenter når Sous Vide metoden kom, hvor alt langtidskokes i vannbad. Roastbeef stekes jo ikke lenger. Jeg mistenker at dette har skjedd her. Hvis de faktisk har brukt ekte flammer, så bør de nok skru opp temperaturen en god del.

Ekte grillsmak, vel den var der, langt, langt, langt inne et sted. Men skyldes det kun krydderet som er sparsommelig brukt?

Om de hadde kalt dette for lettere krydret hamburgerrygg, ville dette pålegget fått langt høyere score. For dette smakte godt. Det smakte bare ikke Flammegrillet Skinke.

Reklamen på pakken gjør at jeg blir skuffet, selv om skinken var god.

Prisen for 100 gram var 31.90 hos Coop Extra, noe som setter denne i en moderat prisklasse. Verken billig eller dyr.

Jeg kommer muligens til å kjøpe denne igjen, hvis jeg kan plukke den ned fra hyllen uten å lese på pakken.

 

Gilde Grilla Skinke

Kr. 31.90 på Coop Extra (319,- pr. kg.)
5

Smak

4.0/10

Pris

5.0/10

Kvalitet

6.0/10

Det positive

  • Veldig god skinke
  • Moderat pris

Det negative

  • Veldig svak flammegrillet smak
  • Slapp stekeskorpe

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.