Test: Coop krydret tynnribbe

Jeg pleier å kjøpe ukrydret ribbe, da jeg klarer å strø salt og pepper på selv. Men det var vel på tide å teste den billigste ferske ribben til Coop kjeden.

Coops krydret tynnribbe fra Fatland Ølen AS så jo egentlig ganske bra ut, og det var ikke noe å si på dagens ribbepris på 59.90 pr. kg (Ref: desember 2018).

Litt irritert blir jeg alltid når leser etikettene. Det står pakkedato, men aldri slaktedato. Kan ikke begripe at det ikke skal være påbudt.

Den ble stekt som jeg pleier, på rist over et vannbad i 140 grader c., den første timen med svoret ned. Deretter snudde jeg den, øste litt kraft fra vannbadet over med jevne mellomrom i ca. 1.5 timer til. Freste på med litt ekstra varme de siste 5 minuttene for å få svoret sprøtt.

Tykkelsen på stykke var relativt jevnt, som tynnribbe bør være. Kanskje en smule tykkere på den ene siden, men ikke noe som skapte store problemer. Kjøper en familieribbe, får en ofte veldig ujevnt kjøttstykke som ofte kan være vrient med hensyn til å få sprøstekt svor.

Her ble den relativt greit stekt og svoret ble lett sprø.

Det var egentlig ikke så mye å si på selve kjøttstykke. Den var mer enn grei nok.

Smaken derimot overrasket meg litt. Den var nok litt for salt. Og jeg liker salt mat, bare så det er sagt. Hadde jeg visst dette, hadde jeg skylt den i vann før jeg satte den i ovnen.

Smaken på kjøttet var bra, men svoret, og kjøttet på undersiden var nesten så salt at jeg ikke klarte å spise det. Men bare nesten. Med nok drikke gikk det greit.


Konklusjonen: Bra kjøttstykke, bra oppskåret svor, men for salt. Kjøper du denne, skyll den i vann før du setter den i ovnen. Prisen på 59.90 pr. kg. (kjøpt 6/12-2018) kan en jo ikke klage på. Dette er nok noe av det billigste ferske tynnribbe du får pr.i dag, men i morgen kan det hende mye har skjedd der også.

 

P.s. Det sto “Åpne” i hjørnet av etiketten, for tilbredningstips, men den var limt så godt at det var umulig å lese det etter at jeg rev den opp og i stykker. Sto det “Bør skylles før steking” der tro?Coop krydret tynnribbe

59,90 Des 2018
5.3

Smak

4.0/10

Pris

7.0/10

Kvalitet

5.0/10

Det positive

  • Bra svor
  • Bra med kjøtt

Det negative

  • For salt

One comment

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.