Test: Hellstrøms cocotte med norsk laks og linser

Da var det på tide med nok en test av en ferdigrett fra Hellstrøm.

helllakslinser2

Mye har skjedd siden jeg sist testet ferdigmaten til Hellstrøm. Han har hatt flaue intervjuer på TV2, og kommet med til sammen 9 ferdigretter.

Han står staut og stolt av disse rettene. Den offisielle historien er jo at han vil fornye den norske matindustrien. Jeg klarer ikke helt riste av meg tanken om at det også handler om en akutt pensjon-sparing. Lønna på Bagatelle var neppe så høy som prestisjen og berømmelsen burde tilsi.

Tok Hellstrøm en samtale med seg selv etter Michelin tidene? Ble moralen tøyd, vridd og delvis snudd?

Personlig har jeg all respekt og beundring for Hellstrøms kunnskaper om mat. Og jeg kan forstå det moralske veivalget han tar ved å tjene penger på ferdigmat. Men nettopp på grunn av Hellstrøms tidligere moralske holdninger og ytringer om ferdigmat, får Hellstrøm sine ferdigretter alltid litt strengere terningkast i forhold til konkurrenter fra meg. Etter så mange uttalelser om å fornye norsk matindustri, samt eplekjekke holdninger, forventer jeg noe mer av disse rettene. Kanskje han burde rett ut sagt “nå er det min tur til å tjene litt gode penger på min berømmelse!”? Det hadde vi forstått, og unt han.

Dette er den fjerde av rettene til Hellstrøm jeg tester. De tre foregående fikk middels karakterer. Jeg forventet mer enn jeg fikk den gang.

Jeg valgte Cocotte med norsk laks og linser fordi den, som flere av rettene hans, kommer i en sort ildfast form som kan brukes om og om igjen. Jeg trengte en cocotte til samlingen. Også liker jeg jo laks da. Prisen var kr. 69.90 på Rimi.

Som de tidligere gangene, valgte jeg å følge bruksanvisningen til punkt å prikke. Jeg for-varmet ovnen til 180 grader c. Satte retten inn og lot den stå i 15 minutter. Du kan også bruke mikrobølgeovn står det på pakken, men erfaringsmessig blir det ikke så bra, samt gratinering av toppen ofte blir vanskelig om du ikke har en avansert mikrobølgeovn.

Retten inneholder 23% laks og 22% linser samt tomatsaus, og litt brokkoli, potetflak, fritert løk og krydder. Innhold av laks imponerer ikke så veldig på papiret. Men vi har jo blitt veldig opptatt av prosent fisk i retter, spesielt gratenger. Vi skal også huske at smak og nytelse bør vurderes. Og er dette egentlig en grateng?

helllakslinser4

Dette er en ferdigrett etter hans egen uttalelse. Det betyr at det ikke er en ferdig middag. Hellstrøm anbefaler litt råkost til denne for et komplett måltid.

helllakslinser3

Den kan spises rett fra formen, noe jeg synes er perfekt.

Konklusjon:

15 minutter i ovnen er ikke nok. I hvert fall ikke i min ovn. Den ble ikke gratinert nok, og den ble bare såvidt varm. Noen få minutter til anbefales.

helllakslinser5

Laget med saus (potetflak?) på toppen synes jeg var tamt og kjedelig. Savnet litt mer krydder her. Den la en demper på resten av retten. Minnet om en pose tørr potetstappe som hadde blitt smurt på toppen. Inni denne topp-massen, var det små prikker med brokkoli.

helllakslinser6

Jeg synes det var greit med laks i denne retten. Jeg fant et stort stykke i midten. Hadde jeg måttet tippe på prosentandel fisk, hadde jeg tippet 40%. Det virket altså som at det var dobbelt så mye som deklarert. Smaken på laksen var helt grei, men den var tørr.

Jeg er usikker på hvorfor Hellstrøm har valgt linser her. Er det av hensyn til ernæring? Jeg synes de tilføyde retten veldig lite.

Tomatsausen var også en smule tam og kjedelig. Også var det kanskje litt lite av den?

Porsjonen var kanskje litt liten. En voksen aktiv person blir neppe mett.

Alt i alt var dette en kjedelig opplevelse som jeg ikke kommer til å kjøpe igjen. Jeg hadde forventet noe bedre denne gangen også.

Terningkast 2

Legg heller litt laks i en form å gratiner den med fløte.


Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.