Test: Coop Svinekoteletter

Coop svinekoteletter er ofte å finne på tilbud. Og da er det jo greit å teste disse.

Disse er produsert av Fatland Ølen AS. Fatland er jo kjente for å produsere for Coop kjeden. Generelt sett så har jeg ikke noe spesielt i mot de. De er en grei leverandør som regel.

Så hvordan er disse ferske kotelettene?

Det første jeg legger merke til når jeg åpner pakken, er at det er svært mye bittesmå benrester. Og det syns jeg er ubehagelig å tygge på. Det er selvsagt ikke noen krise, en må bare skylle kotelettene godt. Men en må spørre seg om de har sløve kniver og kjøttsag hos Fatland. Og det hadde ikke gjort noe om de fjernet benrestene før de pakket kotelettene.

Ellers så disse helt greie ut. Kanskje litt lite fett? Mange vil synes det er fint, men jeg elsker en godt stekt fettrand.

Jeg krydret de med salt og pepper og stekte de uten noen sær fremgangsmetode. Brukte bare litt nøytral olje.

Det luktet i hvert fall godt.

De ble servert like enkelt, med potet, rødkål og en enkel brun saus.

Så hvordan var de?

Helt greie. En liten anelse seige. Er usikker på hvilken mørningsprosess Fatland bruker, men følte vel at de kunne hengt noen dager til.

Smaken var også grei. Ikke noen “utenom det vanlig” opplevelse. Men overhodet ikke noen usmak å snakke om.

De kunne nok vært litt saftigere. Jeg innbiller meg at jeg ikke stekte de for mye, men kan jo tenkes det er litt min skyld. Men svinekoteletter bør være gjennomstekte, og da skal det litt til for at saftene skal flyte uhemmet.

Alt i alt var dette en helt grei opplevelse. Når prisen er så lav som den er denne uken (38 kr. pr. kg. ref 30/9-2019 Coop Extra) så er det verdt prisen. Forøvrig koster nakkekoteletter det samme denne uken, for de som foretrekker det.

Så, var de verdt prisen? Ja absolutt. Men om de havner over 60-70  kroner kiloen når de ikke er på tilbud, finnes det bedre alternativer. Men når de koster 38 kr. pr. kg. vil jeg bare si løp og kjøp.

Coop Svinekoteletter

Kr. 38.00
5.7

Smak

5.0/10

Pris

7.0/10

Kvalitet

5.0/10

Det positive

  • Rimelig pris
  • Grei smak

Det negative

  • Små benrester må skylles vekk
  • Litt seige og lite fett

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.