Test: Kløver Baconburger

Jeg falt for fristelsen. Pakken kostet jo “bare” 20 kroner. Kløver Baconburger finner du hos Bunnpris, da Kløver er en trofast leverandør til den kjeden. Og ofte har de ganske brukbare produkter.

Ja “bare” 20 kroner. Det er ofte en finner burgere rundt omkring som har lav stykke pris, men ofte veldig høy kilopris om en gidder å regne på det. Med 200 gram så blir prisen her 100,- pr. kg. Og egentlig, er ikke dette så ille når en ser på de syke kiloprisene noen tar for hamburgere. Prisen er faktisk helt grei.

En må huske, dette er utspedd kjøttdeig. Noen er mer utspedde enn andre, og kjøttdeig ligger som regel på godt under hundrelappen. Og ofte er burgere spedd ut med svinekjøttdeig også, og prisen på det er enda lavere enn storfe. Så med andre ord. Lager du egen burger, havner du nok alltid godt under 100,- kiloen.

Men igjen, dette er ikke så ille i forhold til konkurrentene. Men smaker den bra?

Pakken her inneholder 2 burgere, hver på 100 gram. Kanskje litt små? Vel, det kommer jo an på størrelsen på den som skal spise, og siden det er to stykker i pakken, er det jo bare å lage seg en dobbel om ønskelig.

Disse inneholder 85% kjøtt. Også her er det en god del svinekjøttdeig. Det er 50% svin og 35% storfe. Personlig synes jeg det er litt vel mye svin i forhold til storfe. Men når det gjelder svinekjøttdeig, de beste hamburgere inneholder nettopp litt svin. Men kanskje ikke halvparten? Vel, til forsvar, dette er jo også en baconburger.

Jeg stekte burgeren i panne uten å tilsette noe krydder.

Konklusjon

Når jeg så på størrelsen etter at den var stekt, så synes jeg ikke den ble så veldig liten. Ofte krymper jo kjøtt litt men disse holdt fasongen ganske bra. Og når en likevel skal fiffe den opp med både brød, salat, løk og tomat så blir det en grei størrelse. Og ja en lager vel gjerne noen poteter til.

Det jeg var mest spent på var om det var noe smak av bacon. Når jeg luktet på den, så kom det en svak eim av bacon. Ikke mye, men nok til at den var gjenkjennbar.

Så var det smaken da. Den var ikke så ille. Det kunne vært litt mer baconsmak. Men det var litt. Og burgeren var ellers helt grei. Kunne nok vært litt mer saftig, men da burde den nok også vært litt større/tykkere. Jeg hadde ikke hatt på noe krydder, og likevel smakte den helt grei. Jeg tror nok likevel at neste skal få en liten dose krydder. Ikke mye, men litt har den godt av. Jeg savnet litt mer fyldig “burgersmak”.

Når en sammenligner denne med andre burgere fra konkurrenter, samtidig som en husker på prisen, så er denne helt grei.

Kommer jeg til å kjøpe disse igjen? Ja kanskje. Jeg tror jeg har brukt ordet “grei” en del ganger her, og det summerer vel denne opp ganske bra. Den er helt grei. Jeg har smakte dårligere burgere til mye høyere pris.

Jeg foretrekker å lage egne burgere fra scratch, men om jeg har hastverk, er innom Bunnpris, og har lyst på en hamburger, vil jeg nok ikke nøle.

 

Kløver Baconburger

20 Kr.
6.2

Smak

6.0/10

Pris

7.5/10

Kvalitet

5.0/10

Det positive

  • Grei pris
  • Helt grei smak

Det negative

  • Litt lite baconsmak
  • Litt tynne

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.