Honning og Sriracha kyllinglår

Ja jeg er en fan av Sriracha. Den er perfekt for de smakfulle chilirettene. Og honning bruker jeg ofte sammen med sterke krydder. Det gir en perfekt balanse. Honning og Sriracha kyllinglår er beviset på mine påstander.

Som med all mat, er styrkeforholdet avhengig av egne preferanser. Men jeg kan med trygghet si at denne oppskriften er ikke sterk. Liker du krutt, bør du bruke mindre honning. Ja eller mer Sriracha da.

Det du trenger for en porsjon er:

  • 2 kyllinglår
  • 3 spiseskjeer Sriracha chilisaus
  • 3 spiseskjeer honning
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts malt pepper
  • Ønsket tilbehør

Forvarm ovnen til 180 grader C.

Bland sammen alt i en kopp eller lignende. Ja ikke kyllinglårene selvsagt. 🙂

Om honningen er veldig hard selv etter at du har begynt å røre i den, kan du varme den litt i mikrobølgeovnen først.

Og til dere som hater hvitløkpulver. Dette er det perfekte eksempelet på når det passer å bruke. En er ikke så mye ute etter hvitløksmaken, som den umami/fyldigheten hvitløkpulver gir. Og fersk hvitløk som er most eller finhakket vil fort brenne seg oppå kyllingen her.

Legg kyllinglårene i en ildfast form med skinnet opp, og smør de godt inn med marinaden.

Nå kan du gjerne sette de i kjøleskapet med plastikk over i noen timer. Da vil smaken sette seg bedre. Eller sette de inn i ovnen med en gang (noe jeg gjorde). Det blir godt da også.

Total steketid er ca. 40 minutter.

Legg merke til at det er mye marinade i bunn av formen. 2-3 ganger mens kyllingen står i ovnen, bør du ta en skje, skuffe opp litt av den marinaden og helle tilbake over kyllingen. Da får du bedre smak og saftigere kylling.

Så er det bare å servere med det tilbehøret du ønsker.

Dette er knallgodt. En perfekt balanse mellom søt og sterkt.