Test: En Skikkelig Hot Pizza

Jeg må innrømme med en gang, at dette er muligens en skikkelig urettferdig test av En Skikkelig Hot Pizza.

Hvis du er som meg når du er syk med influensa eller har en forkjølelse, så leter du etter mat du kan smake. Nedsatt smaksløker og manglende matlyst gjør at det en spiser må være sterkere krydret og litt spennende. En har helt andre lyster når syk. Og jeg var feberheit, jeg svettet tsunamier og hadde liten matlyst. Men mat må en jo ha.

Derfor blir denne testen ganske urettferdig, siden smaksløkene ikke fungerer som de pleier.

Vanligvis vil jeg nok heller lage kyllingsuppen som jeg fortsatt venter på Nobels pris i medisin for. Og ferdigpizza er ikke på toppen av innkjøpslisten min, uansett om jeg er syk eller frisk.

Men når jeg gikk forbi denne i butikken, tenkte jeg at En Skikkelig Hot Pizza kunne kanskje fungere.

Produsenten av denne er noe ukjente Mat-Team AS som har adresse i Loddefjord, og pizzaen ble kjøpt på Coop Extra.

Jeg husker ikke prisen, jeg kjøpte den tross alt i feber-rus, men den var hverken billig eller dyr. Rundt 50-60 kroner tror jeg.

Den første en legger merke til når en en åpner pakken, er at det følger med en ekstra krydderpose. Ja på esken står det at det er en ekstra HOT krydderpose som skal inneholde kayennepepper, chili og jalapeno pepper. Det er jo spennende, kanskje mine handikappede smaksløker vil få en overraskelse?

Ellers ser pizzaen ganske så grei ut. Godt fordelt med kjøttboller, ananas og paprika.

Ananas ja. Jeg må innrømme at jeg ikke bruker en kalori på diskusjonen om ananas hører hjemme på pizza eller ikke. Om du ikke liker det, ikke kjøp denne med mindre du skal plukke vekk.

Jeg måtte selvsagt ha på krydderposens innhold, men først smakte jeg på krydderet. Litt sterkt kanskje, men jeg fikk en følelse av at denne posen kun var til for styrke og ikke smak. Ja ja, jeg strødde over mesteparten av pizzaen, men unngikk noen deler for å kunne smake pizzaen uten styrke.

Inn i ovnen med håp om mat som smakte selv i min feberørske.

Konklusjon:

Da var det bare å smake. Jeg gjentar, denne testen ble utført med feber og nedsatte smaksløker. Den var derfor muligens urettferdig, men jeg var likevel optimistisk.

For oss som liker sterk mat, vil denne pizzaen med krydderposen tømt over, havne på medium minus i styrke. Problemet jeg smakte med en gang, var at det var kun kayennepepper som kom frem. Det var liten smak av noe annet. Sterk mat skal ikke bare gi en sviende styrke, det skal følge med smaker. De lovet blant annet jalapeno pepper. Den kjente jeg ikke noe til. Og chili, vel kanskje jeg merket en antydning, men det var svakt.

På forsiden av esken skryter de av kjøttboller med meksikansk saus, ananas og mye ost, sprø luftig bunn.

Kjøttbollene uten ekstra krydder på, smakte som utspedd skumgummi. Kjedelig og smakløst. På en pizza som dette, fortjener de mye mer krydder. Da tenker jeg mye hvitløk, kumin og chili.

Meksikanske sausen er jeg usikker på hvor var, mente de den kjedelige smakløse tomatsausen?

Ananasen, vel den smakte, takk og pris, som ananas og var det eneste igjenkjennbare her.

Mye ost? I forhold til hva? Syntes ikke det var for mye. Og bunnen, vel, mulig den kan kalles luftig og sprø, men den, som alt her, var kjedelig i smak.

Den store feilen med denne pizzaen, er at de stoler på en pose krydder som kunden skal strø over selv. Før posen havner over, er denne pizzaen dritt kjedelig i smak. Den savner fullstendig karakter. Med posens innhold, smaker den kayennepepper. Hadde de krydret pizzaen litt spennende og halvheit først, og så latt kunden øke styrken fra medium minus til hot, så kunne kanskje dette vært noe.

Men sånn som det ble, er dette siste gang jeg orker kjøpe denne. Jeg spiste 2 slices, 1 med og 1 uten ekstra krydder, så orket jeg ikke mer. (Jeg plukket av noen ananasbiter og spiste de).

Terningkast 18 comments

 • Så vidt jeg husker, står det på pakken at du skal strø over krydderposen efter å ha tatt pizzaen ut av ovnen, og la den hvile på risten i to minutt.

  Jeg synes den smaker mye, og jeg synes det er den beste frossenpizzaen fra 90-tallet som fortsatt er på markedet, og en av de beste generelt.

 • Bjørn HåkonTheigen

  Ja , Denne er den klart beste. Har den ikke i KIWI og en del Meny butikker så da kjører jeg gjerne en omvei får å få fatt i en.

 • Niebelheim

  En skikkelig hot pizza er faktisk DEN beste ferdigpizzaen Norge har å by på. Nesten sånn at jeg ikke vil ha frossenpizza hvis det ikke er denne. Og det er rart, siden jeg egentlig ikke liker ananas. Tenk!

 • Tja. Om en strødde krydderposen over en muggen pølselompe, ville du fått den samme smaken.

  • Arnt Landre

   Tull. Eneste pizza som er bra. Aldri vært så mange dårlige pizzaer som nå. på 90-tallet var det mye bedre. Denne er den beste som fortsatt finnes, men få butikker som har den.

 • Kevin Sjøthun Nyheim

  Støtter imre over her. Verdens beste pizza og du velg å øydelegga opplevelsen ved å trykka han i deg når du er sjuk? Dp et du chips og sætre marie kjeks og drikk cola… pokker ta deg som i heiletatt gir terningkast på noko du ikkje veit kva smakar! Lenge leve “En skikkelig hot pizza!”

 • Imre

  Skikkelig Hot Pizza er verdens beste ferdig-pizza!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.