Test: Gilde Grillpølse Pepperoni

Gilde påstår på pakken at dette er årets største nyhet. Gilde Grillpølse Pepperoni måtte jeg da ta en test av.

Test: Gilde Grillpølse Pepperoni

Test: Gilde Grillpølse Pepperoni

Det er ikke ofte jeg skriver om pølser, men siden det er påske og jeg vet det går mye pølser, samt min egen svakhet for krydret mat, vel ok jeg liker jo en pølse i ny og ne også.

Også vil jeg bare si, jeg er ikke en av disse primadonna kokkene som er i mot alt Gilde kommer med. Jeg liker Gilde. Vi trenger et stort sterkt selskap i Norge. Det er lettere å holde de ansvarlig for matsikkerheten enn de små uavhengige slaktere og foredlingsbedrifter. Og dette er en jobb de tar alvorlig, og klarer bra i mine øyne.

Dette blir ikke en langdryg test. Pølsene har allerede blitt testet av en del, de ble tross alt lansert et par måneder siden. Men nå er det altså min tur. Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til tester hvor en smaker på 5-10 forskjellige produkter mot hverandre. Ofte vil en smak henge igjen og påvirke neste produkt.

Dette var egentlig så enkelt som å steke noen pølser forsiktig i en panne med en nøytral olje. Jeg passet på at de ikke ble brent, eller for lite stekt.

Det må også bemerkes at disse er glutenfrie og uten melkeprodukter. Det er jo bra for mange der ute. Men i mangel av dette, smaker de bra nok for oss som ikke har allergier?

For det er ikke alltid at glutenfrie produkter smaker like bra som originalene. Men med pølser er det ofte ikke et problem. At det mangler melkeprodukter spiller ikke så store rollen. Mange (de fleste?) pølsemakere bruker ikke meierivarer i farsen. Og gluten unngås lett ved å bruke potetmel, noe også de fleste gjør. Så noen stor nyhet at pølser er gluten og melkefri er dette ikke.

Så var det smaksgarantien til Gilde da. Holdt den mål med disse nye pølsene? Var dette årets største nyhet?

Tja.

Pølsene var i all korthet, helt greie. Personlig synes jeg pepperoni smaken var vanskelig å gjenkjenne. Pølsene hadde riktignok en pepper-styrke som rask kom på ganen. For de som lett får en svetteperle av sterk mat, kan det kanskje, muligens oppstå en dråpe på pannen. Kanskje. Men dette kan du klare selv med en pepperkvern.

Pølsene hadde helt klart en annen karakter og sjarm en de vanlig grillpølsene til Gilde. De var passe saftige. Men pepperoni-smaken, den synes jeg uteble. Om dette er årets største nyhet fra Gilde, så må vi belage oss på et kjedelig år fra Norges største kjøttleverandør.

Jeg kommer til å lett spise opp disse pølsene i påsken, men det blir med en likegyldig blikk, mens jeg svelger de ned med en god øl.
Terningkast 3 

4 comments

 • Jostein Kallum Bendtsen

  Forsøk chilli utgaven… Fy f…..! Finnes ikke noe som smaker så dårlig. Normal Gilde pølse smaker helt greit. Men den med chilli, smaker bokstavelig talt dritt!

 • Jan Jahnsen

  Da er pølsene innkjøpt og testet. Noen «pølsefest» ble det ikke, alt for finmalte etter min smak. Noe kryddersmak i bakgrunnen, men hadde det ikke stått «pepperoni» på pakken hadde jeg nok ikke tippet at det var det som skulle være smaken.
  Hvem er tenkt å være målgruppen for dette produktet? De voksne? Nei, de vil ha noe grovere og med mer smak. Ungene? Nei, de vil ha grillpølsene slik de er vant til, og ikke med denne smaken.
  Spådom: Disse pølsene er ikke lenger i kjøledisken når neste års grillsesong starter.

 • Jan Jahnsen

  Skal prøve dem jeg også,,,,,,,,,,,,,,,,

 • Jeg syntes ikke de smakte merkant pepperoni, men de hadde definitivt mer smak i seg enn grillpølser generelt, og det likte jeg 😀

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.