Test: Coop Grill Perfekt BBQ-burgere

For å si at jeg er skeptisk til ferdiglagde hamburgere er en underdrivelse. Jeg mener bestemt at å betale i dyre dommer for en utspedd ferdigpakka hamburger er lureri. Så en kan vel si at jeg var rimelig negativ i begynnelsen når jeg skulle teste disse hamburgerne.

Men de var på tilbud, og jeg er gjerrig. De var rabattert med 30% fordi holdbarheten kun var på 8 dager??!! Salgstriks, feilmerking eller fornuftig logistikk? Aner ikke, men de lurte meg til å kjøpe en pakke.

Som om jeg ikke var skeptisk nok fra før, grunnene til bekymring sto i kø her.

  • Blanding av svin og storfe
  • Opptint
  • Tilsatt bambus-, gulrot- og potetfiber
  • Tilsatt udefinerbar syrup
  • Tilsatt røkaroma

Listen med bekymringer kunne blitt lengre om jeg hadde listet opp hele innholdsfortegnelsen.

Men jeg hadde kjøpt denne, så den skulle spises.

Det første som slår meg er at jeg har helt glemt hvor stor en hamburger på 250 gram er. Det er to stykker av dem i pakken. Og de er digre!

Så en var selvsagt nok for meg. Denne testen ble derfor delt over to dager.

Den ene dagen spiste jeg burger uten å krydre den, den neste dagen strødde jeg på både salt, pepper og hvitløkpulver.

Siden de er så store, og relativt tykke, er det smart å følge bruksanvisningen på pakken. Nemlig sterk varme til å begynne med, så svak eller indirekte varme til de er gjennomstekte.

Det får meg til å mimre om gode gamle dager da en god hamburger skulle være medium stekt. Det gjør en ikke lengre, med mindre en har kvernet kjøttet selv.

Mens jeg stekte disse i stekepannen, ble jeg forvirret. Det luktet grill i leiligheten. Jeg måtte sjekke at det ikke var noe som brant i huset. Jeg stakk til og med hodet ut av vinduet for å finne ut av om det var noen naboer som blåste grillosen mot meg.

Men nei da. Det var den tilsatte røkaromaen som lurte meg. Jeg er sinnssyk motstander av tilsatt “fake” røkaroma, men jeg må innrømme at lukten som fylte leiligheten var behagelig. Det irriterte meg at jeg likte den.

Jeg hadde bestemt meg for å teste denne burgeren som det seg bør gjøres. Med gode hamburgerbrød, salat, tomat, løk, litt majones. Ketchup tar jeg alltid på etter å ha smakt på en hamburger. Hvorfor? Det er for meg den ultimate testen. Verdens beste hamburgere trenger nemlig ikke ketchup. De er for gode til å ødelegges.

Men nå hopper jeg litt for langt frem. Hamburgerbrød ja. Jeg hadde ikke tenkt å bake, så jeg måtte kjøpe. Jeg fant ingen som var store nok til disse mammut-burgerne. Jo da, jeg vet det finnes ekstra store brød. Og butikkene som selger disse hamburgerne burde ha de inne. Strek i regningen til min lokale Coop Extra (Majorstuen) der.

Så jeg måtte klare med med de største jeg fant. De ble kjapt stekt i ovnen, og på med tilbehøret.

Da var jeg klar for å smake på dette monsteret. Fortsatt skeptisk selvsagt.

Jeg ble behagelig overrasket. Coop sin leverandør her (Fatland Ølen AS) har funnet en god oppskrift. Den var saftig, passe krydret og ga en tydelig og god BBQ smak og lukt.

Jeg mener fortsatt en kan og bør lage hamburgeren selv. Jeg mener fortsatt at de tar for godt betalt for en ferdigburger som i tillegg er utspedd med billig svinekjøtt. Men skal du være ekstremt lat, eller finner disse på tilbud, kan du gjøre større tabber i livet. Jeg hater å måtte innrømme det. Disse er faktisk ganske gode. De trenger ikke nevneverdig ekstra krydder for de milde menneskene der ute, men jeg synes de ble best med litt tilskudd av nevnte salt, pepper og hvitløkpulver.

De koster rundt 120 kroner kiloen (ca. 60 kroner for 2 hamburgere).

Det hadde blitt høyere vurdering, hadde ikke listen med tilsetninger vært så lang. Men da hadde de vel ikke vært så gode? P.S. Jeg trengte ketchup på de.

 

Coop Grill Perfekt BBQ-burger

Kr. 60 for 2 burgere
6.3

Smak

7.0/10

Pris

5.0/10

Kvalitet

7.0/10

Det positive

  • Lukter godt
  • Ganske god smak

Det negative

  • Mye rare tilsetninger
  • Litt dyre

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.