Test: Kløver Storfe Mørbrad

Jeg har gjentatte ganger sett på disse, og tenkt at de måtte prøves. I dag gjorde jeg det. En bifftest er alltid behagelig.

kloverbiff1

Mørbrad sitter øverst på låret på storfe. Det er veldig godt kjøtt, og er nok det møreste delen av låret. Men det er sjeldent så mørt som ytrefilet eller entrecôte delene. Så husk det når du kjøper den.

Mørbrad passer perfekt til hel stek og roastbeef, men kan også brukes som biff.

Kløver er merket til Bunnpris, så det er i de butikkene du finner denne. Den kostet 189,- pr. kg. og dette var så vidt jeg så, ikke på tilbud. Det er slett ikke en dårlig pris. Kjøttet er av Norsk opprinnelse.

Jeg måtte lete litt blant pakkene for å finne en som så bra marmorert ut (Marmorert= små fettstriper i kjøttet som gir god smak).  Det stykke jeg fant var på drøye 600 gram.

kloverbiff2

Kjøttet så veldig bra ut. Fin farge, grei marmorering.Jeg bestemte meg for å lage en biff av denne, siden en hel stek ville blitt for mye for meg alene.

Som alltid når jeg tester en biff, krydrer jeg kun med salt og pepper, og steker den forsiktig i panne. Deretter fikk den hvile i 5 minutter for at saftene inni kjøttet skulle roe seg.

kloverbiff3

 

Konklusjon:

En skal huske at dette kjøttet ikke er så mørt som fileter. Men har du egne tenner i behold, er ikke det noe problem. Lager du stek av denne, og skjærer i tynne skiver, vil det være utmerket. Som biff derimot må du tygge litt. Men det var overhodet ikke plagsomt seigt.

Biff til denne prisen er ofte frossent importert kjøtt, og blir derfor som regel tørt. Denne biffen var veldig saftig.

Smaken var også utmerket. Her var det en ren fin storfe-smak. Jeg gleder meg allerede til å bruke opp resten av kjøttet i morgen til noe.

kloverbiff4

 

Jeg kan ikke annet enn å anbefale denne. Dette er Norsk storfekjøtt til en rimelig penge, og er ypperlig, så lenge du ikke har glemt hvordan det er å tygge litt.

Etter mye gjennomtanke, gir jeg denne en solid 4 av 6 mulige, når jeg sammenligner pris og kvalitet. Dette er budsjett-biffen du kan kjøpe uten å tømme lommeboken!

Terningkast 4


One comment

  • Nina kirkeby

    Jeg pleier å ta kjøttet ut av plasten , vaske det, tørke av det og legge det innpakket i matpapir i kjøleskap i flere dager så blir det mørere

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.