Test: Kløver Roastbeef

De som kjenner meg, vet at jeg i årevis har klaget på roastbeef som er kokt, ikke stekt. Og Kløver Roastbeef følger samme trenden som sine konkurrenter. Men her, gjør Kløver absolutt alle feil som kan gjøres i tillegg.

Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har mistet apetitten av roastbeef, selv om den er kokt, kokt for mye, kokt for lite, stekt for mye eller for lite. Jeg liker rått kjøtt, men klarer fint å spise gjennomstekt. Jeg liker kjøtt!

Men her. Uff.

OK, et sted må jeg begynne å forklare. Lenge har produsenter gått over til “Sous Vide” metoden for å ødelegge roastbeef. Det vil si, produktet legges i vakuum eller vanntett pose med krydder, så oppi et vannbad eller kjele med ønsket temperatur, til produktet holder likt temperatur som vannet eller ønsket kjernetemperatur.

Legg merke til at på ingen steder er det snakk om ovn eller stekepanne med denne metoden.

Roast betyr ovnsbakt. Eller som Oxford Dictionary sier om roast “cook (food, especially meat) by prolonged exposure to heat in an oven or over a fire.”

Egentlig burde de som bruker “Sous Vide” metoden på roastbeef anmeldes til forbrukerrådet for å levere feilaktig produkter eller ha feilaktig beskrivelse og navn på varen. Dette er altså kokt storfekjøtt! Denne roastbeefen har aldri sett en ovnsdør eller stekepanne.

Ok, da gjør Kløver, som leverer til Bunnpris, akkurat det samme som de fleste av sine konkurrenter, f.eks. Gilde. De fleste produsentene har for lengst ødelagt roastbeefen, antageligvis for å tjene mer penger og slippe vanskelig arbeid som krever kunnskap. Det er jo mye lettere å slenge kjøttet i et vannbad. En trenger ikke kunnskap om matlaging en gang.

Tilbake til Kløver sin variant. Her kan det virke som de har latt den ligge i et lunkent barnebasseng i svært kort tid. Den er veldig, veldig rå. Jeg mistet ikke apetitten enda. Som nevnt, jeg liker rått kjøtt.

Men det blir verre. Her lurer jeg på om de i tillegg har badet roastbeefskivene i etterkant. Jeg må presisere, det er stor forskjell på saftig og gjennomblaut. En uvrid oppvask-klutt er tørrere enn disse skivene. Dette var utrolig vassent!

Kløver Roadtbeef. Bilde tatt 3 dager etter pakken ble åpnet første gang.

Kløver Roastbeef. Bilde tatt 3 dager etter pakken ble åpnet første gang.

Nå begynte jeg å miste litt lysten på disse skivene. Jeg tvang med selv til å holde mitt mot oppe, det kan vel ikke bli verre enn dette?

Å jo da. For på toppen av dette, har de klart å skjære skivene feil.

Når en skjærer kjøtt i skiver for konsum, så skal det skjæres på tvers av kjøttfiber, så fibrene blir kortest mulig. Skjærer du på langs så blir kjøttet seigt! Her har de altså klart det utroligste, nemlig å skjære kjøtt langsmed fiberene. Det var nesten umulig å tygge.

Her sitter jeg altså igjen med rått storfekjøtt uten stekeskorpe, gjennomblaut, og seigt. Det minner overhodet ikke om roastbeef. Det er uspiselig! På toppen av det koster den 369,- pr. kg. som er i overkant av hva andre tar betalt.

For første gang i mitt liv må jeg gi tapt for roastbeef. Kanskje jeg kan steke det i panne, lage minuttbeef av det? Gryterett?

Til slutt må jeg nevne, at jeg brukte 3 dager på å tenke meg gjennom dette innlegget, samt gjorde 2 forsøk på å smake på roastbeefen. Jeg ville være sikker på at det ikke var et øyeblikks irritasjon jeg hadde. Fordi dette overgikk alt.

Jeg liker mange av Kløver sine produkter, men denne roastbeefen bør du ligge langt langt unna.

Kløver Roastbeef

Kr. 36.90 for 100 gram
1.3

Smak

1.0/10

Pris

2.0/10

Kvalitet

1.0/10

Det positive

  • Ligger i samme hylle som konkurrentenes roastbeef.

Det negative

  • Seigt
  • Blaut og for rå.
  • Dyrt

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.