Raudberg raudkittost

Raudberg raudkittost, prøv å si det 3 ganger fort. Men dette er ikke en ordlek, men osten som vant gull i NM i Gardsost i klassen Mjukost kvitmugg og raudkitt som ble utdelt 22. september i år under Matstreif. Ok, dette var en munnfull.

Dette er en jævla god mykost fra ysteriet Himmelspannet på Hemsedal!

Når en vandrer rundt på Matstreif, er det mange smaksprøver å få. De fleste er dønn kjedelige eller gammelt nytt. Men av og til dukker det opp noe godt. Denne osten er det eneste jeg kjøpte med meg hjem fra Matstreif. Jeg måtte ha den med en gang.

Og jeg må innrømme at jeg likte denne osten før mannen bak standen informerte om at de hadde vunnet gull i sin klasse. Og i tillegg har ysteriet fra Hemsedal fått en halv million til videreutvikling av produkter (Matskattstipendet fra Meny). En kan vel kalle dette et godt år.

Så hvordan smaker osten? Den er mild men moden i smaken. Den er laget av kumelk, så det dukker ikke opp noen geitete overraskelser her. Tenk på en godt moden camembert med en ytterst svak muggost tilnærming.

Kittmodning er forøvrig når en bakteriekultur påføres en ferdigformet ost, og modnes fra overflaten og innover. Ref Wikipedia.

Selvskrytet her tar ingen ende. De anbefaler den til alt fra ostefatet, smelting på pizza, ostesmørbrød eller som tilskudd oppi sauser og supper. Jeg har kun fått smakt den på kjeks selv, men jeg tror dem. Dette er en skikkelig god ost!

De leverer foreløpig til Norgesgruppen i Oslo, Akershus og Buskerud utenom butikkene på Hemsedal, så det skulle være en mulighet å finne noen av ostene deres om du er på denne siden av Hardangervidda.

Løp og kjøp. Denne osten fortjener å være på et hvert ostefat i et hvert hjem.

Terningkast 5Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.