Krispi karri kylling

Lyst på skikkelig god, lettlaget krispi karri kylling? Her har du den.

Oppskriften er enkel. Den blir aller best om du bruker lår, ikke bryst/filet. Kyllinglår blir alltid saftigere. Det er bare et faktum. Også er det billigere enn filet, så det blir vinn/vinn.

Krispi karri kylling er bare vanvittig godt!

Det er riktignok ikke alltid like enkelt å finne gode kyllinglår, men jeg synes vi har blitt bedre på det de siste årene.

Etter skremmeskuddet med narasin bl.a. har kyllingindustrien skjerpet seg litt. Resultatet er generelt positivt for oss konsumenter.

I denne oppskriften har jeg tatt i litt ekstra med hensyn til krydder og smak. Og jeg synes ikke det ble sterkt. Vi er som regel litt for feige med krydder her til lands. Det må vi slutte med.

Karrien jeg brukte her er den simple billige milde karritypen fra Toro, og den gjorde jobben helt fint. Men jeg måtte bruke ganske mye av den. Bruker du en annen karriblanding, så finn ut hvor sterk den er før du heller oppi vilt og hemningsløst. Men du? Ikke vær feig. Denne kyllingen koser seg med en mengde karri, og de få dråpene med svette du kanskje får under luggen er bare kroppen som skiller seg med gledestårer.

Dette trenger du for en stor porsjon:

  • 2 kyllinglår på til sammen 3-400 gram
  • 2 dl brødrasp
  • 1 ss mild karri
  • 1/4 ts cayennepepper
  • 1/2 ts hvitløkpulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 dl olivenolje

Forvarm ovnen til 180 grader c.

Bland sammen brødrasp og krydder i en bolle.

Skyll kyllinglårene i kaldt vann, og tørk de med tørkepapir eller lignende.

Smør de godt inn med olivenolje, og dupp de i brødraspblandingen. Klapp på litt ekstra, strø på enda litt til, ja dekk de godt over alt og vel så det. Her skal du være ekstra gavmild.

Legg de på en rist i ovnen og stek de gyldne. det tar ca. 30-45 minutter.

Tiden det tar er selvsagt avhengig av hvor tykke de er. Stikk en tynn pinne inn i den tykkeste delen av kyllingen når du vil sjekke om de er ferdig. Det skal da piple ren kraft ut, ikke blod.

Krispi karri kylling. Knasende godt!

Crunchy, nydelig kylling som ikke tømmer lommeboken, men smaker 10 ganger bedre enn det meste du får kjøpt ferdigstekt, om det er i butikk eller på restaurant! Jeg serverte smørdampede erter og ovnsbakte poteter til.