Pestobakt kyllingklubber

Så utrolig enkelt. Pestobakt kyllingklubber er kanskje den aller enkleste oppskriften på kylling jeg har. Men så utrolig godt likevel.

De fleste mennesker bruker kanskje mest pesto til kalde retter. Men la oss ikke glemme hva pesto består av. Olje og urter. Alt det som du har på en kylling i utgangspunktet, når det skal stekes eller bakes.

Jeg brukte noen kyllingklubber, men dette passer til alle former og deler av kyllingen, fra filet til lår og vinger.

Pestobakt kyllingklubber

Pestobakt kyllingklubber

Nå vil smaken på pestoen du bruker variere litt, så smak på den først. Den jeg brukte var en standard kjedelig butikk-pesto. Jeg synes den var litt tykk, samt hadde for lite hvitløk i, så jeg la til litt rapseolje, finhakket hvitløk og la også til litt salt og pepper for å bringe smakene frem.

Forvarmet ovnen til 150 grader C. Legg merke til at jeg bruker litt lav varme. Dette for at urtene ikke skal brenne seg.

Smurte deretter inn kyllingklubbene med pesto. Ikke vær gjerrig. Smør de godt inn. La de gjerne stå i 30 minutter før du setter de i ovnen.

Ikke vær gjerrig med pestoen. Smør kyllingen godt inn.

Stek de så i ca. 20 minutter. Skru deretter opp varmen i noen korte minutter for å få de litt gyldne om det trengs eller ønskes. Men husk at urtene fort kan bli svartbrent, så følg nøye med.

Pestobakt kyllingklubber

Pestobakt kyllingklubber

Det var det hele. Pestobakt kyllingklubber er den enkleste kyllingmiddagen jeg har laget på lenge, men også en av de bedre.