Test: Findus Posen Rett i Ovnen. Laks med sweet chili

Jeg ramlet over dette på tilbud. Vanligvis ville jeg aldri kjøpt noe som det her, men jeg var nysgjerrig på både posen og sweet chili smaken. Kan se ut som denne utgår fra Findus. Jeg skjønner hvorfor.

finduslaks6

Det kan vel strengt talt ikke gjøres særlig enklere enn dette. Det er som det står på pakken. Posen i ovnen, stek, klipp opp og spis.

Laksen kommer i en stekepose, som skal bevare smak og fuktighet i varen som er inni.

finduslaks5

I dette tilfellet var det 2 laksebiter med sweet chili saus oppå. Instruksene på baksiden sier at dette kan lages på 3,5 minutter i mikroovn, eller 25 minutter i tradisjonell ovn. Jeg har ikke noe generelt i mot mikrobølge ovner, med jeg ville ha laksen bakt, ikke kokt. Jeg brukte derfor ovn. I 175 grader skal den bli ferdig på 25 minutter, og det hadde jeg tid til.

finduslaks2

 

Alt så ganske bra ut. Jeg lot som anbefalt, posen ligge å hvile i 1 minutt før jeg åpnet den.

finduslaks4

 

Det var relativt lett å anrette på en tallerken. Fisken satte seg litt fast i plastikken, men det var ikke noe problem å få løsnet.

finduslaks3

Konklusjon: Det kunne ha vært et stort marked for laks med sweet chili.

Laksen i seg selv var hverken ekstra saftig eller tørr. Den var helt grei.

Men fargen på fisken, og ikke minst sausen, gjør at dette ser veldig bra ut.

Kanskje derfor jeg følte meg litt skuffet når jeg smakte på laksen. Jeg har sagt det før. Gang på gang tar produsenter å kommer opp med gode tanker og ideer, for deretter å ødelegge det hele med middelmodig smak i oppfølgingen. Antagelig gjøres dette for å treffe bredest mulig publikum. De tenker for bredt, og da blir det kjedelig.

Og smaken her var nettopp det. Kjedelig! Hverken sødme eller chili slo ordentlig gjennom. Det var nok med saus i pakken, men den var bare så alt for tam. Personlig ville jeg heller satset på smalere nedslagsfelt ved å øke smaks-mengden. Du kan ikke glede alle samtidig, men det er lett å kjede de fleste.

Om du ikke bryr deg om smaken, men vil bare ha litt oppdrettslaks enkelt og greit preparert til middag, så for all del kjøp denne. Alternativt kan du jo kjøpe fersk laks og en flaske sweet chili saus.

P.s. Kan ikke finne denne på Findus sine produktsider. Kanskje på vei ut etter lanseringen i september i fjor? Kanskje derfor den var på tilbud?

Terningkast 2

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.