Hasselback potet igjen!

Jeg har skrevet om denne fabelaktige måten å lage potet på før. Men med litt bedre kamera, samt et par ekstra tips, syntes jeg den fortjente en reprise. Denne poteten er jo så enkel og god.

Hasselback potet kommer egentlig fra Restaurang Hasselbacken i Stockholm. Det finnes mange varianter av denne, og det er opp til deg å tilsette det du vil av smak. Det vanskeligste med denne poteten for mange, er å lage riktige snitter i den uten at den faller fra hverandre. Men det er ikke så vanskelig som mange frykter.


Legg de i en form, eller som jeg liker best, på en rist (det er lurt å ha noe under til å fange opp smør eller olje). Hell så litt god olje eller smeltet smør over. Krydre med salt, pepper og det du ønsker. Jeg liker basilikum på i tillegg. Sett de i ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter.
Skrell først potetene. Legg de så en etter en oppi en spiseskje, og skjær ned til du treffer skjeen.

hasselback2Etter ca. 45 minutter, kan du strø litt brødkrum over og litt mere olje eller smør. Skru opp temperaturen på ovnen til 220 grader. Bake dem i ca. 10-15 minutter til. Nå skal bare evt. topping brunes.

hasselback3De finnes som sagt mange varianter. Noen av mine favoritter er å ha ost på mot slutten. Eller litt chilipulver. Finn frem til din egen favoritt. Denne poteten er enkel å leke med til hverdags!