BBQ smak hele året

Du må ikke ha en BBQ grill. Du må ikke ha en terrasse, hage eller fint vær. Du trenger bare en stekeovn. Smaken av BBQ kan du få hele året!

Var å kjøpte noen utsøkte svinekotteletter til en fornuftig pris av Jacobs Utvalgte på Ultra, og selv om det er vinter, fikk jeg lyst på litt god BBQ smak. Bruk samme fremgangsmåten på det kjøttet du vil.

Kunsten er å marinere kottelettene i en god saus. Jeg laget egen BBQ saus, men det finnes også noen gode å få kjøpt. Mange mener at en saus med bl.a. sukker i, skal smøres på like før kotteletter er ferdig. Dette fordi de fort kan svi seg på en grill. Er delvis enig, men i ovnen har jeg aldri hatt det problemet.

Smøre derfor kottelettene godt inn med sausen, og la de ligge innpakket i minst 2 timer, helst over natten i kjøleskapet.

bbqkot1

Forhåndsvarm stekeovnen opp til 300 grader med en rist midt inni.(Ha gjerne et brett under for å fange opp fett og kraft som kommer til å renne av.)

Deretter, er det bare å krydre kottelettene med salt og pepper, kanskje litt mere BBQ saus, og legge de på risten. Skru ned varmen til 200 grader med en gang.

bbqkot3

Pass godt på så de ikke brenner seg. Snu de om den ene siden blir litt for brun. Det burde ikke ta mere enn ca. 15 minutter før de er ferdig.

bbqkot4

Nydelig BBQ smak, uansett årstid!