Test: Findus Crispies

Findus har kommet med en ny type frossen fisk, nemlig Crispies. Men hva er det?

Så vidt meg bekjent, finnes det ikke en fisk som heter Crispies.

Vel, jeg har testet dette.

Det første jeg måtte gjøre, var å finne ut hva slags fisk dette egentlig var. Og da er det bare å finne frem briller og forstørrelsesglass. For hva dette består av skriver selvsagt ikke Findus i store bokstaver.

Og på siden står det i bitteliten skrift at dette består av 54% kvitlaks (Argentina silus).

Så hva er kvitlaks? Vel, det er ikke laks. Den heter egentlig Vassild og er en type sild som en finner i atlanteren. I Sverige heter den guldlaks. I farge og skjell minner den om sild, men den har fettfinne som laks. Den har i en årrekke blitt brukt i farser, da som regel som tillegg til annen fisk, fordi den har veldig god bindeevne og gjør farsen fast.

Du kan lese mer om den i bl.a. Wikipedia her.

Når en leser seg opp litt, så skjønner en hvorfor Findus ikke skryter av fisken på forsiden. Findus Panert Vassild vil kanskje ikke selge så godt.

Men i utgangspunktet er det ulovlig og beskrive fisken som kvitlaks. Produsenter gjør det for å selge produktene, men Mattilsynet har fastslått at en ikke bare kan endre navn på en fisk for å få folk til å spise det.

Likevel, Findus kaller det fortsatt kvitlaks. Med andre ord, produsenter kan gjøre hva de vil, og Mattilsynet klarer ikke å stoppe dem.

For å si det rett ut. Findus bruker et ulovlig navn på en lovlig fisk.

Men er dette da et dårlig produkt?

Konklusjon:

Jeg satte noen (panerte sildebiter) Crispies i ovnen og ventet spent.

De smakte ganske enkelt som panert fisk. Bitene er litt tykkere enn fiskepinnene en er vant til. Og de var kanskje litt saftigere. Og kanskje en smule seige men det var overhodet ikke plagsomt.

I smak var de relativt nøytrale, men slettes ikke vonde. Det er egentlig litt typisk at i de panerte produktene, så sliter en med å smake hvilken type fisk som brukes.

Alt i alt er dette et typisk panert fiskeprodukt. Hverken mer eller mindre.

Det negative er at en ikke oppgir type fisk på forsiden, og oppgir et ulovlig navn på deklarasjonen i liten skrift på siden. Også synes jeg det var litt dyrt i forhold til hva jeg fikk.

Kjøper jeg de igjen? Nei, men jeg spiser de gjerne om noen serverer de, for det er ikke et dårlig produkt. Jeg føler meg bare litt lurt når jeg kjøper dette.

 

 

 

 

Kr. 62.90
4.2

Smak

4.5/10

Pris

4.0/10

Kvalitet

4.0/10

Det positive

  • Helt grei panert fisk

Det negative

  • Litt kjedelig smak
  • Ulovlig navn på fisketypen
  • Litt dyr

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.