Test: Henriettes Lammepølse

For en stund tilbake, testet jeg noen lammepølser som hadde kun 37% lammekjøtt. Og smaken av lam var også totalt manglende her. Så hvordan er Henriettes Lammepølse?

Testet igjen 19/9-2023 Med samme resultat! Bilder oppdatert.

Henriettes blir laget hos Fatland som produserer for Coop.

Så til pølsene. Disse har i hvert fall litt mer lammekjøtt. Her er det 51% lam. At det må brukes litt annet kjøtt har jeg egentlig forståelse av. En trenger fett for å få til en god saftig pølse. Og da er det ofte svinekjøtt og svinespekk som brukes. Men om en bruker for mye annet kjøtt, vil lammesmaken forsvinne. Det er ikke lett å lage gode lammepølser.

Og mens jeg testet disse, slo det meg. Hvordan skal en god lammepølse egentlig smake? Det er jo enkelt med grill og wienerpølser. Vi er jo oppfostret på disse, og det er lettere å sammenligne med andre pølser.

Men lammepølser spiser vi ikke så ofte.

Mine kriterier er vel, at jeg ønsker å smake at det er lam. Helst også med de krydderene jeg forbinder med lam. Altså rosmarin og hvitløk bl.a.

Så hvordan smakte pølsene fra Henriette?

Jeg stekte de i litt nøytral olje. Jeg burde nok ha brukt smør, men jeg ville ha en så ekte smak fra pølsene som mulig. Neste gang blir det skikkelig smør, det tror jeg vil hjelpe disse. Jeg brukte også litt tid på å steke disse på medium varme.

Konklusjonen:

Det første jeg la merke til, ved første bit, var at her var det pølser med knekk! Det smalt godt når jeg bøyde av en bit. Og alle nordmenn liker pølser med knekk. Er usikker på om det har noen betydning egentlig, men det er jo morsomt da. Noen påstår at det er kvalitetstegn.

Smaken her var slett ikke så verst. Jeg smakte tydelig at dette var lammepølser. Jeg savnet riktig nok smaken av urter og hvitløk. Det var ikke mye av det her. Pølsene var ganske nøytrale når det gjaldt krydder. Men de fleste tør jo ikke krydre for mye, i fare for å miste kunder.

Men de var absolutt gode. Og saftige. Dette er uten tvil de beste lammepølsene jeg har smakt så langt. Men neste gang blir det å strø litt krydder over. Da tror jeg de får den smaken de egentlig fortjener.

Om du liker lam og pølser, er disse de beste jeg har smakt så langt, og anbefaler de på det varmeste.Henriettes Lammepølser

Kr. 29,90 på tilbud
7.7

Smak

7.5/10

Pris

7.5/10

Kvalitet

8.0/10

Det positive

  • Grei pris
  • God smak. Pølse med knekk! 🙂
  • Greit med lammekjøtt i pølsene

Det negative

  • Kunne vært mer krydret

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.