Test: Solvinge kyllinglår

Solvinge kyllinglår er i disse dager på tilbud på Rema 1000. Solvinge er Rema1000 sitt eget varemerke, og som regel er dette rimelige produkter. Men når Rema 1000 solgte kyllinglår til 19.90 kr. kg. ble jeg fristet. Dette måtte prøves.

Til den prisen, må jeg innrømme at jeg ikke hadde store forhåpninger. Riktignok gjaldt prisen om du kjøpte en eske på 2 kg med frosne lår. Men om de er brukbare, er jo dette egentlig et kupp.

solvinge1

Mine antagelser så faktisk ut til å stemme. Når jeg åpnet esken for å ta ut to lår, var det vanskelig å tro at dette kom til å gå bra. Lårene var frosset i 2 “blokker”. Her måtte hammer og meisel til for å skille lårene.

solvinge2

Når mat er frosset sammen på denne måten, skyldes det som regel enten at lårene er frosset mens de er i kontakt med hverandre, eller at alt har tint en gang til i esken. Det er sjeldent et godt tegn.

Etter litt spikking, fikk jeg løsnet to lår, og lagt de til tining.

Det som er vanlig med billige lår er at de ofte er dårlig “fjærplukket” og renset. Disse lårene så faktisk slett ikke dårlige ut. Her var det lite skinn og fjær-rester som jeg hadde forventet.

solvinge3

Jeg valgte å lage lårene med lite krydder, for å se om smaken holdt mål. Litt salt, pepper og maismel for å gi skinnet litt sprøhet. Jeg stekte de i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.

solvinge4

Smaken var også bedre enn forventet. Lårene ble saftige, og jeg fant ikke noen usmaker å nevne. De holder ikke mål om du sammenligner disse med gourmetkyllinger som er populære for tiden, men til denne prisen, var de overraskende gode.

Jeg ble alt i alt overrasket over kvaliteten sammenlignet med prisen.

Har du plass til en eske på 2 kilo i fryseren, og har hammer og meisel klar, er dette et svært godt kjøp.

Terningkast 4

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.