Tam lunsj på Jacob Aall

Det er ikke ofte jeg går ut å spiser lunsj her i landet. Kombinasjonen av tidspress og manglende forhåpninger til en bra lunsj hindrer lysten i å dukke opp.

Det ble nok en middelmådig opplevelse denne gangen også.

Jacob Aall har etter hvert fått en god del avdelinger, både i Oslo og andre byer. Om kvaliteten er lik på alle stedene aner jeg ikke noe om.

Avdelingen på Majorstua er plassert øverst i Bogstadveien, like ved Majorstuakrysset. De har en veldig grei uteservering som er åpent hele året (pledd og varmelamper). Jeg har ofte hatt det ganske koselig her på kveldene, spesielt i helgene over noen øl.

jacobaal

Jeg kommer nok likevel ikke til å løpe ned stedet til lunsj.

Jeg satte meg ned ved et bord som ikke var ryddet. Jeg gjorde det med vilje fordi jeg skulle pleie min røyke-uvane, og det satt ingen rett ved siden av. Litt usikker på hvorfor bordet ikke var ryddet, siden det var flere på jobb og bare 4-5 bord med gjester, men muligens hadde de tidligere gjestene nettopp forlatt bordet.

Jeg fikk en meny sånn passe kjapt og bordet ble halvveis ryddet og vasket. Det overfylte askebegeret og tomme pakkene med sigaretter ble liggende igjen.

Menyen her er litt delt. Du får pasta, salater, lunsj og burgere frem til klokken 16. Hovedretter får du ikke før klokken 16.

Jeg fikk bestilt en Cola med is og Jacob Aall Club Sandwich ganske så kvikt.

Pluss for glassflaske med Cola.

Maten kom også relativt raskt.

En Club Sandwich består som oftest av 2-3 lag med 2-3 forskjellige komponenter. Hemligheten til en god Club Sandwich er å sørge for at alle hovedkomponentene er smakfulle på hver sin måte, og samtidig er harmoniske sammen. Jacob Aalls Club Sandwich består av kylling, egg , bacon, salat, aioli, agurk. Serveres med potetbåter og aioli ved siden av.

clubsandwich

Første inntrykket var at porsjonen var stor. Men det blir ofte det med en 3 lags sandwich. Men likevel et pluss for bra porsjon.

Men smakene var tamme. Jeg er relativt storspist, men klarte ikke helt å spise ferdig. Det var ikke godt nok til det. Kyllingen var snevert krydret, og eggene, som var servert som omelett, var også i det slappe laget når det gjelder krydder og smak. Baconet var helt greit, og passe stekt, men kanskje litt lite av det? Aiolien minnet om en ferdigmajones som var tilsatt litt hvitløk og ga ikke noen stor opplevelse.

Potetbåtene så heller ikke ut som de var nystekte, de var en tanke dvaske.

Misforstå meg rett. Ikke noe ved måltidet smakte dårlig. Det var bare tamt og med lite karakter.

Prismessig synes jeg det var helt greit, spesielt når en tenker på beliggenheten. Kr. 169,- for en bra porsjon Club Sandwich er det ikke noe å si på.

Men uansett pris, så ble måltidet litt for kjedelig. Er en kokk redd for krydder og smaker, blir det aldri store opplevelser i det en lager. Dette var en lunsj jeg glemmer fort.

Askebegeret ble forøvrig aldri tømt. Enkelte mennesker trives kanskje ikke med det mens de spiser?

askebeger

Ungkarskokkens bedømmelse  [rating=3]

Ta heller turen hit ut på kvelden.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.