Kokt laks med pesto i mikrobølgeovn

Ja laks i mikrobølgeovn går fint. Med fare for å få alle primadonna kokker sinte på meg, så vil jeg påstå at denne laksen er så nydelig, at du aldri kommer til å bruke noe annet enn mikrobølgeovn heretter.

Laksen blir så utrolig saftig. Og det nest beste med denne er at den er ferdig på under 5 minutter, det inkluderer arbeid. Om du ikke må vente på poteter og lignende da. Kokt laks med pesto i mikrobølgeovn er knallgodt!

lakspestomikro5

Om du ikke liker pesto er det bare å droppe det, men personlig synes jeg det gir en ekstra dimensjon til laksen.

Det du trenger pr. porsjon er:

  • 200 gram laksefilet
  • 1 ss pesto
  • 1 ss majones
  • salt og pepper

I tillegg er det viktig å ha plastikk folie og en passe stor(liten) ildfast form eller lignende.

Dette er super enkelt.

I en kopp eller lignende, bland sammen pesto og majones.

Ha en skvett vann, ca. 3-4 spiseskjeer, oppi den ildfaste formen. Legg laksefileten oppi. Strø litt salt og pepper over.

lakspestomikro1

Smør et tykt lag med pesto/majones blandingen på laksen.

lakspestomikro2

Pakk inn tett med plastikk.

lakspestomikro3

Sett inn i mikrobølgeovnen på fullt i ca. 2 minutter. Jeg har en elendig gammel mikrobølgeovn, og effekten er ca. 900 watt. Tiden vil kunne variere litt fra ovn til ovn. ( Litt tipping: Er det flere som skal spise, legg til ca. 1 minutt pr. porsjon. Jeg ville ikke kaste bort mat for å bekrefte det….)

Når laksen har stått inne i ca. 2 minutter, la den stå med plastikken på i 1 minutt. Når du pakker opp kan du se etter om laksen er ferdig. Den skal skive seg ved lett berøring. Om du må er det bare å sette den inn igjen i ett minutt.

lakspestomikro4

Jeg serverte denne med kokte mandelpoteter, råkost og dillsmør (2 skjeer smør og 2 ts dill, smeltet i mikrobølgeovn)

lakspestomikro6

Dette er rå-nydelig! Og det tar ikke lengre tid å lage enn ferdigretter. Ja med unntak av å vente på kokte poteter da. Men tilbehør velger en etter lyst og behov.