Lureri eller inkompetanse?

Ber du om kvittering når du handler i matbutikken?

Om så, leser du den?

Sjansene for at du har blitt lurt er ikke bare tilstede, men er høyst sannsynlig.

For hvem legger vel merke til 20-50 kroner feil når en kun er opptatt av å få pakket ned matvarene.

Jeg har i det siste blitt lurt for såpass mye penger, at det å be om kvittering er en fast rutine.

Her på fredag skulle jeg bare ha et billig brød og litt taco tilbehør på en Joker butikk. Jeg fikk øye på Bakers Kneip som jeg vet Bunnpris tar Kr. 7,90 for. Lite ante jeg at dette brødet har ekslusiv kvalitet på Joker.

Dette brødet koster 7,90 på Bunnpris. På Joker i Kirkeveien kan det koste fra Kr. 18,90 til Kr. 25,-

Når jeg kom til kassen, la jeg merke til at damen ikke fant strekkoden, og derfor bare tok det nærmeste hun fant. Brød, 25 kroner. Dette syntes jeg var litt drøyt, og nevnte det til kassadamen. Etter et irritert blikk på meg, romsterte hun litt og slo inn brokkoli, som jeg ikke hadde i kurven. Hun så sin feil, korrigerte det, og slo inn et frøhorn, som jeg heller ikke hadde i kurven. Denne ble ikke korrigert.  Deretter slo hun inn et annet type brød som “kun” kostet Kr. 18,90.

At Issalaten min ble omformet til Ruccula var heller ikke særlig imponerende.

Mye som skjedde her. Det usynlige frøhornet var dyrere enn brødet opprinnelig koster på Bunnpris.

Så ved å høflig klage, måtte jeg altså betale enda mere.

Ved å nevne dette til en av butikkansvarlige, trodde jeg at noe ville skje. Men nei, det virket ikke som det var den store interessen for å være behjelpelig, så jeg gikk bare irritert derfra.

I forrige uke i samme butikk, hadde de en 50% rabatt kurv. Der fant jeg en moderne lyspære av en type jeg ofte trenger. På pakken sto det “Rabatt trekkes fra i kassen”. Etter at jeg kom hjem, oppdaget jeg at jeg hadde betalt full pris. Lurt for 50 kr. til.

Hvor mye blir vi lurt for, fordi vi ikke sjekker kvitteringen? En rask og forsiktig kalkyle tilsier at jeg har blitt lurt for ca. 200 kroner i måneden bare på denne ene butikken. Det kan selvsagt være mye mye mer. Men altså 2400 kroner i året blir jeg helt sikkert fratatt fordi jeg er sløv og ikke studerer kvitteringen. Småpenger? Er jeg gjerrig?

Du får en uke i syden hvert år for de pengene!

Om dette er bevist lureri, eller skyldes inkompetanse skal jeg ikke spekulere i. Jeg har opplevd feil på kvitteringer i samtlige matvarekjeder. Det er ytterst sjeldent at feilen går i min favør.

Be om kvittering når du handler, les den før du forlater butikken. Da kan du kanskje koste på deg sydenturen med god samvittighet neste år.

 

2 comments

 • Da skjedde det igjen, samme butikk. Joker i Kirkeveien. Prisen som det reklameres for stemmer ikke med det en betaler i kassa. Kassadamen blir smårritert over at jeg klager over de 3-4 kronene i kilopris forskjell. De liker nok ikke at konsumentene er våkne eller bryr seg.

  Jeg går sjeldent til min nærmeste butikk (Joker) om dagen, fordi de ikke bryr seg!
  De taper noen tusenlapper på det i året.

 • Ole Cigar

  Irriterar meg like masse over dårlege varer.
  Kjem heim og avocadoen er rotten. Mørheitsgarantien til Gilde. Kjem heim og kjøtet er ubrukeleg- bra ein ikkje hadde invitert folk på mat…
  Og ein køyrer aldri tilbake til butikken og klagar. Dermed kan heller ikkje leverandør forbedra seg!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.