Test: Mexican Chicken fra Findus

Mexican Chicken var på tilbud. Jeg lot meg lokke til enkel mat da jeg var litt lat. Og meksikansk mat er jeg glad i. Jeg elsker meksikansk krydder og smaker.

Men av erfaring, skrudde jeg ikke opp forventningene. Det som er typisk for de fleste leverandører, og som jeg sutrer og klager over støtt og stadig, er at de er for snille med krydder og smakene. Dette fordi de alltid skal prøve å tilfredsstille alle. Derfor er det sjeldent at ferdigrettene er sterke eller nok krydret.

Så hvordan er Findus sin Mexican Chicken?

Det første jeg legger merke til er at det er veldig mye ris her. Ja hele 40%.

Og det høres ut som veldig mye. Antagelsen bekreftes når jeg tømmer posen oppi en stekepanne med litt olje, som bruksanvisningen tilsier.

Jeg skjønner at det er snakk om pris. Mer ris gjør den rimeligere. Men her skulle jeg heller sett litt mer av de andre grønnsakene som de har oppi. For med 40% ris og 40% grønnsaker blir det lite kylling igjen. Og risen dominerer veldig. Jeg hadde økt mengden av bønner og løk, og redusert risen noe. Ja og et par biter kylling til selvsagt 🙂

Denne retten er idiotsikker å varme opp. Alt er ferdigkokt, så det er bare å la den småfrese litt i pannen til kyllingbitene er gjennomvarme. 8 minutter står det på pakken, og det stemmer veldig bra.

Konklusjonen:

Som nevnt er det litt for mye ris. Og de har også vært en smule forsiktig med de heite krydderne som alle produsenter er. Men denne retten er langt i fra så feigt krydret som mange andre. Det er tydelig smaker av Mexico her. Mer chili vil jeg nok likevel ønske. Noen vil kanskje synes den er en smule for salt, men jeg synes det var helt greit som det var. Jeg kunne spise denne retten uten å tilføye noe ekstra krydder. Smaken var slett ikke verst, ja egentlig overrasket den litt til det positive. Kyllingbitene ble veldig saftige og gode.

Størrelsen på posen, som er 600 gram, tilsier at det er passe for en sulten mann, eller nok til 2 “småspiste” personer. “Perfect tortilla filling” står det på pakken, og det kan jeg være litt enig i, om du tilsetter mye “hot” salsa. Men den egner seg like godt rett på tallerken som den er.

Jeg kjøpte denne på tilbud til 20 kroner, og den prisen er det selvsagt ikke noe å klage over. Det er jo råbillig. Om den er verdt det dobbelte? Tja, kanskje.

Terningkast 4

Et skritt i riktig retning for krydrede ferdigretter. Jeg vil nok kunne fristes igjen om latskapen tar overhånd.



Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.