Test: Gryteklar pinnekjøtt fra Kløverkjøtt

Jeg har aldri kjøpt ferdig-utvannet gryteklar pinnekjøtt før. Tror det har noe med stolthet å gjøre. Å vanne det ut er jo noe en klarer selv. Men er ikke slakteriene eksperter på området? Det var på tide at jeg prøvde!

Og synes dere jeg tester mye fra Kløverkjøtt, så er det bare fordi Bunnpris ligger i nærheten, og jeg er av og til lat. Jeg er overhodet ikke sponset!

Det er forøvrig noe magisk som skjer når slakteriene tar seg bryderiet med ekstra-arbeidet, og vanner ut pinnekjøttet for deg. Det blir billigere enn om du kjøper den ubehandlet.

Dette gryteklare, urøkte og ferdig utvannede pinnekjøttet fra Kløverkjøtt, Bunnpris sitt eget merke, kostet kun 99,- pr. kg. Så prisen var det ingenting å si på.

(Red. 109,- pr. kg. pr 7/12-2015. Ikke testet i år)

grytepinne1

For at denne testen skulle være rettferdig, så laget jeg pinnekjøtt på tradisjonelt vis. Jeg tilsatte ikke øl eller krydder i kjelen, noe jeg ofte gjør.

Jeg hadde kun bjørkepinner i bunn av kjelen, og litt vann til damping.

Kjøttstykkene så ganske bra ut. Det var en god blanding av forskjellig deler av ribben, og bra med kjøtt på var det også.

grytepinne2

Jeg satte kjelen på, og lot pinnekjøttet dampe til det var ferdig. Det tok ca. 2.5 timer. Da begynte kjøttet å nesten falle av bena av seg selv. En liten tur under grillen i ovnen og vips, serveringsklar.

Jeg serverte den med hjemmelaget kålrabistappe og kokt mandelpotet.

grytepinne3

Smaken var ved første øyeblikk kanskje litt salt syntes jeg, men dette gikk fort over. Mulig det bare var fordi jeg ikke har spist pinnekjøtt før i år. Smaken gikk fort over til en grei god pinnekjøtt smak, som den burde. Ja jeg fant meg selv fort i en gastronomisk eufori. Pinnekjøtt er jo så forbannet godt, og det var egentlig ikke noe å si på dette rimelige kjøttet i det hele tatt.

Ikke var det seigt, noe en selvsagt ikke bør forvente etter å ha kokt det så lenge. Og som tidligere nevnt, det var mye godt kjøtt her.

Helt ærlig, dette overgikk mine forventninger. Jeg kan trygt anbefale gryteklar pinnekjøtt fra Kløverkjøtt. Du trenger ikke vanne pinnekjøtt ut i 12-24 timer, når slakteriene klarer det så bra. Og når prisen ofte er 50% under den ubehandlede, ja da er det bare vinn vinn. Løp og kjøp!

Terningkast 5

 

 

2 comments

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.