Test: Mills Laksepålegg Varmrøkt laks med vårløk og sitron

Mills har kommet ut med et pålegg  som har fått en god del oppmerksomhet. Så da måtte jeg sjekke om det bare var god markedsføring eller velfortjent skryt.

Klippet fra deres egen side: “Mills AS er et norsk, familieeid mat- og merkevarehus som ble etablert på Grünerløkka i Oslo i 1885. Der holder vi hus fremdeles, og produserer og markedsfører flere av landets mest kjente og kjære matvarer under merkevarene Delikat, Mills, Vita hjertego’, Soft Flora, Olivero, Plantego’ og Melange.”

De holder fortsatt til på Sofienberg i Oslo.

Jeg må innrømme at jeg ofte finner salater og lignende på glass relativt kjedelige. Men denne har fått såpass skryt at jeg var jo nødt til å prøve. Og nye norske produkter er jo i utgangspunktet alltid velkommen.

Mills har egentlig kommet med to varianter av laksepålegg. Den andre er varmrøkt laks med pepper. Denne har fått litt mer lunken velkomst. Og siden jeg ville teste til frokost, valgte jeg å hoppe over denne. Jeg ville teste den som har fått mest skryt.

Konklusjon:

Forventninger betyr mye. Av en eller annen grunn, forventet jeg en salat-lignende klumpete masse.

Men når jeg åpnet glasset, så var det en lakserosa-rød krem med noen få grønne biter av hva jeg antar er vårløk som møtte meg. Ikke at det er noe galt i det. Jeg har ikke noen god forklaring på at jeg forventet noe mer salat-lignende.

Lukten som møtte meg bar tydelig preg av røket laks.

Siden dette var frokost for meg, så jeg smurte det godt utover en skive med brød og smør.

Det var som å smøre utover en litt tynn smøreost. Det var veldig lett å dekke brødskiven med et passe tykt/tynt lag laksepålegg.

Smaken, den var behagelig. Ikke for mye røket laks, smaken var balansert. Ved første øyeblikk, tenkte jeg at det var alt for lite smak her. Men der tar jeg nok feil.

For en må huske på hva produktet skal brukes til. Dette er et pålegg som oftest havner på en brødskive. Og da skal det vær smidig, og ja balansert.

Smaken av vårløk og sitron var også tilstede, men igjen, veldig svakt. Laksen dominerte, om enn på en svært beskjeden måte.

Med tanke på at dette for meg var frokostpålegg, kunne jeg kanskje likevel tenkt meg en anelse mer vårløk. Men når det er sagt, her er jeg muligens litt vel kritisk.

Alt i alt var dette et behagelig pålegg som fortjener den skryten den har fått. På toppen av glasset har de klistret en gul lapp som sier “Luftig & Frisk”. Og den påstanden kan de trygt stå inne med.

At den inneholder mye Omega 3 og vitamin D gjør jo heller absolutt ingenting!

Jeg kommer garantert til å kjøpe denne igjen. Dette var godt!

Du finner den nå i de fleste butikker som har Mills sine produkter.

 

Mills Laksepålegg Varmrøkt laks med vårløk og sitron

Kr. 32.90
6.8

Smak

7.5/10

Pris

6.0/10

Kvalitet

7.0/10

Det positive

  • Balansert smak
  • Grei pris
  • Lettsmurt frokostpålegg

Det negative

  • Kanskje mer vårløk??

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.