Test: Matmesteren`s Honningmarinert Juleskinke

Skal bli litt flinkere å teste forskjellige produkter.

Fant Matmesterens Honningsmarinert Juleskinke på butikken her i går, og fikk lyst til å teste den. Alltid vært glad i honning som marinade eller glasur.

Det første som skuffer meg er når jeg leser ingredienser.

Denne inneholder både aromaekstrakt av honning, og røykaroma. Det står riktignok på pakken at den inneholder 89% lettrøkt skinke av svin, men jeg tviler på at den er røkt på noen fornuftig måte.

Denne inneholder altså ikke honning, kun aromaekstrakt av honning.

Mye aromastoffer og ekstrakter her. Men litt kjedelig på smak.

Først litt krydder. Siden den er røkt på en eller annen måte bruker jeg ikke salt, kun pepper. Så stekte jeg den forsiktig i panne først for å lukke de få porene som ikke allerede var tettet igjen av ekstrakter, og la den i ovnen på 180 grader. Den var ferdig på ca. 1 time.

Smaken var egentlig ganske kjedelig, men forsåvidt som forventet. Svak røyk smak, og svak antydning til honning. Er vel egentlig den manglende honningsmaken som skuffet mest, siden de bruker ordet honning i ganske stor skrift. En lett juleskinke som alle vil kunne spise, da det er få dominerende smaker. For meg er den som sagt litt kjedelig.

Den mangler svor. Hvis du smører en skinke inn selv med honning eller annet, vil det ofte hindre at svoret blitt luftig. Kan være at behandlingen her gjør noe av det samme, og det er derfor de har fjernet den.

Kjøper du denne, anbefaler jeg at du smører den inn tjukt med honning og sennep. Den tåler også mere krydder, til og med litt salt. 89.90 pr. kg er den ikke verdt. Da kan du kjøpe en skinke til nesten halve prisen, og smøre den inn selv.

Terningkast 3

 

 

 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.