Test: Xtra ytrefilet av storfe fra Coop

Jeg kjøper en del entrecôte fra Coop når den er å finne. Den har en god pris og smaker bra. De var tomme for den nå, men ytrefilet av storfe fra Xtra hadde de. Det var på tide å prøve.

Som sagt, kjøper jeg ofte entrecôte. Jeg liker den best p.g.a. smaken. Fettet som er på den gjør den mye bedre i min gane.

Ytrefilet har sjeldent noe fettkant. Men det er viktig å se etter marmorering. Også bør kjøttstykket være i nærheten av siste forbruksdato. Den biten jeg fant hadde bare en anelse marmorering, og var nok kanskje litt i det ferskeste laget.

Men det var jo i dag jeg fikk lyst på en biff.

Her var det også en liten senekant som måtte skjæres av. Men ellers så kjøttstykket på 150 gram ganske bra ut.

Prisen er heller ikke så halvgal. 29.90 for 150 gram er overkommelig for de fleste. Det gir en kilopris på 200,- pr. kg. For Norsk ytrefilet, er det bra. For ja, denne er helnorsk.

Den ble stekt i panne med salt og pepper, sånn ca. medium til medium rå, og deretter fikk den hvile i 2-3 minutter før jeg kastet meg over kveldens biffmiddag.

 

Konklusjon:

Overraskende bra. Husk, denne var relativt fersk. Utløpsdatoen var 1. februar. Den kunne fint ha ligget i pakken i 2-3 uker til. Da hadde den uten tvil blitt enda bedre.

Men likevel var den relativt mør. Nei, den kan ikke spises med skje, noe motstand er det. Og for min del er det positivt. En skal da kjenne at en tygger!

Smaken var også ganske bra. Mild og god. Og kjøttet hadde holdt bra på saftene.

For en rimelig biff-middag, var dette helt på høyde med forventningene. Anbefales. Bare husk å se etter den eldste biffen med mest marmorering. Og ja, dobbeltsjekk at den er Norsk. Det hender de er fra andre land.

 

Xtra Ytrefilet av storfe

Kr. 29.90
6.7

Smak

6.0/10

Pris

8.0/10

Kvalitet

6.0/10

Det positive

  • God smak
  • Bra pris
  • Norsk storfe

Det negative

  • Litt for fersk