Test: Kløver Entrecôte 2019

Jeg testet entrecôte fra Kløver tilbake i 2014, og var ikke imponert. Den fikk terningkast 3. Den var både relativt dyr, og kjøttet imponerte ikke på noen måte. Den var ganske enkelt middelmådig.

Denne søndagen hadde jeg, som mange andre, valget mellom 2 åpne butikker når jeg skulle finne noe å spise. Joker og Bunnpris. Jeg velger stort sett alltid Bunnpris. Jeg føler at Joker melker søndagskundene, ved å fjerne alle tilbud, mens Bunnpris er lik hverdager som helg.

Jeg valgte en entrecôte fra Kløver. Jeg hadde ikke planer om en biffmiddag, men den så tiltalende ut. Og prisen? Kun 159,- pr. kg.

For å sammenligne. Jeg kjøper ofte billige biffer i butikker til 20-25 kroner stykke. De biffene er alltid små, ca. 150 gram og det gir derfor en kilopris på akkurat det samme. Fordi denne entrecôte var på hele 226 gram. En blir god og mett av det, og den kostet likevel bare 36 kroner.

Selv i pakken, skjult av etiketten, kunne jeg se at den hadde veldig fin marmorering (små tynne striper med fett). Dette ble bekreftet når jeg endelig fikk den ut.

Kjøttet så friskt ut. Noen vil kanskje si at dette stykket var for mørk-rød i kjøttet. Noen påstår at dess mørkere kjøtt, dess eldre er kua, og en ønsker yngre dyr. Men det heter seg også at bra mosjon gir mørkere kjøtt. Personlig legger jeg ikke så mye i hvor mørkt kjøttet er, så lenge det ser friskt ut. Og denne så både frisk og tiltalende ut.

Som vanlig når jeg skal teste noe, bruker jeg minimalt med krydder eller andre ting som gir smak, men salt og pepper hører med.

Entrecôten ble stekt medium minus, og lagt til side for å hvile i 2 minutter. Dette gjøres for at saftene skal roe seg, og da blir den jevnere saftig. En bør aldri skjære i kjøtt rett etter den forlater panna.

Noe godt tilbehør ble det selvsagt.

Konklusjon:

Dette var noe helt annet enn i 2014. Kjøttet var relativt mørt. Omtrent som en kan forvente av entrecôte, som jo aldri vil være blant det møreste på storfe. Smaken var grei. Litt tam kanskje, men helt grei. Og den var saftig.

Det var noen seige sener, men det kan en ikke alltid unngå med kjøtt fra denne delen av kua. Fettet her er jo også noe av det viktigste. Det er den som gir den gode smaken.

Jeg har smakt mange Entrecôter som er bedre, men denne var slett ikke verst.

Når en sammenligner pris og kvalitet, og skal gi terningkast, så kunne den havnet på en femmer, men syntes den var en anelse for tam i smaken til å fortjene det. Men skal du ut å kjøpe en biff fra en søndagsåpen butikk, anbefales denne på det sterkeste! Bra kjøtt til en veldig god pris.

Terningkast 4Kløver Entrecôte 2019

159,- pr. kg.
6.5

Mørhet

6.0/10

Smak

5.0/10

Pris

8.5/10

Det positive

  • Rimelig
  • Bra marmorering

Det negative

  • Litt tam smak

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.