Kyllinglår med bacon og sitron

En litt friskere variant på en rett som mange har sett eller smakt før. Å tulle kyllingen i bacon er ikke noen verdensnyhet. Men kyllinglår med bacon og sitron er utrolig godt, og jeg hadde ikke noen oppskrift på det her på matsiden min. Så jeg bare måtte.

Dette er jo knallgodt, ikke bare for oss som liker bacon. Bacon sørger også for en saftigere kylling. Og sitronen gir en nydelig friskhet.

Til 1 vanlig porsjon trenger du følgende:

  • 1 passe stor kyllinglår
  • 3 skiver bacon uten svor
  • 1/4 sitron pluss 2 skiver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • Salt og pepper
  • 1 skvett olje til ovnsteking
  • Valgfritt tilbehør

Forvarm ovnen til 180 grader C.

Legg skivene på en tallerken eller benk.

Krydre kyllingen på begge sider. Ja du liker ikke hvitløkspulver sier du? Gni fersk hvitløk på i stedet da.

Det mange tenker på nå, er hvordan bacon ikke skal skli av, krympe vekk eller falle av. Bruke tannpirkere? Nei da. Med normal god bacon er dette ikke et problem. Bare pass på at “skjøten” ligger underst. Legg kyllingen på baconskivene med skinnsiden av låret ned.

Klem halvparten av saften fra sitronen over og rull sammen baconskivene. Ikke for stramt, men ikke løst heller. Ikke strekk eller dra i baconskivene så blir det bra.

Det trenger ikke se vakkert ut.

Ha litt olje i en ildfast form, og legg kyllinglåret oppi med skinnsiden opp, så skjøtene er under.

Smør en skvett olje på, og klem resten av saften fra sitronen over.

Sett det hele i ovnen i ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen på kyllinglårene. Usikker på om den er ferdig? Stikk en spiss kniv inn i det mest kjøttfulle delen. Er saften som pipler ut klar, er den ferdig. Litt rødlig, stek noen minutter til.

Server med ønsket tilbehør.

Saftig, nydelig smak, ja kyllinglår kan nesten ikke bli bedre. Og du? De sitronskivene som er til pynt? Klem saften fra de over før du spiser!