Test: Coop Pizza Italiana Prosciutto Bianca

Etter å ha blitt postivt overrasket over Coops Hot Nacho fra samme pizza serien, har jeg valgt å teste videre blant disse. Denne gangen står en pizza med hvit saus, nemlig Prosciutto Bianca for tur.

Størrelsen tilsier at dette er pizza for 1 vanlig person. Jeg tror faktisk ikke det holder for 2 små barn en gang, med mindre de er veldig småspiste og misliker pizza. Dette er en menneskegruppe jeg aldri har truffet, men de eksisterer sikkert.

Pizzaen inneholder i all hovedsak hvetemel, melk, mozzarella, litt skinke og litt krydder. Så veldig kompleks er denne altså ikke.

Pizza med hvit saus har i det siste blitt mer og mer populært, og kan være veldig spennende alternativ til tomatsausene.

Når jeg åpnet denne, var det et problem med en gang.

Skinken lå bare på den ene halvdelen. Vanligvis skyldes dette ganske enkelt at den har blitt bært hjem og skinken derfor faller av litt, grunnet tyngdekraftens ubarmhjertige påvirkning.

Men det var ikke derfor i dette tilfelle. Skinken var fryst fast i den ene delen.

OK, det kan skyldes at noen har bært den. Men siden det er fryst fast, vil det også antyde at denne har vært delvis tint før. Med andre ord, ikke et godt tegn. Men dette er antagelig ikke gjennomgående for alle sammen, sikkert bare en tilfeldighet.

Med en skarp kniv og litt bruk av kalorier og svette, klarte jeg å spikke av litt skinke, og spre det litt mer jevnt over pizzaen.

Denne serien har en litt spesiell måte å tilberede. Coop ønsker at du tiner den i 10 minutter før du setter den i ovnen. Jeg fulgte instruksene, og stekte den deretter i ca. 12 minutter på 220 grader C.

Konklusjon

Den så egentlig ganske bra ut. Den hvite sausen ble litt smågylden, og bunnen så luftig og sprø ut.

Og bunnen, ja den var sprø og luftig. Akkurat som Hot Nacho som jeg testet tidligere, så er bunnen her ganske god.

Men ellers, vil jeg si at denne var dritt kjedelig. OK, en kan ikke sammenligne denne med en spicy nacho pizza. Hvit saus betyr at den skal være litt mild, fyldig, litt “smooth”.

Men denne var egentlig smakløs. Den var fyldig, ja veldig mektig. Jeg skriver dette etter å ha spist 3/4 av pizzaen, og er mett. Og dette skjer ikke ofte med disse små pizzaene. Så der tok jeg feil, vedrørende størrelsen og hvor mange den kan mette.

Men den er over hodet ikke spennende. Her kunne de fint ha brukt mer oregano bl.a. Den hvite sausen skal være for pizza, ikke fiskeboller.

Misforstå meg rett. Den var ikke vond. Men selv med noen doser salt ble den aldri mer enn intetsigende vomfyll. Om du kjøper denne, ha urteglassene klare.

Skinken ga heller ikke noe særlig smak, bare litt motstand når du setter tenna i bunnen med hvit saus.

For å oppsummere, denne kjøper jeg neppe igjen. Livet er for kort til å med vilje, kjede seg med sånn mat.

(P.s. I skrivende stund 24/2-2022, selges pizzaer i denne serien 2 for 40 kroner på Coop Extra.)

Test: Coop Pizza Italiana Prosciutto Bianca

Kr. 37.30
4.3

Smak

3.0/10

Pris

7.0/10

Kvalitet

3.0/10

Det positive

  • God bunn

Det negative

  • Kjedelig hvit saus
  • Lite krydret, mangler urter

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.