Test: Hellstrøms Cocotte med lam

Da var det rett nr. 2 av ferdigmaten til Hellstrøm som jeg skulle teste. Lam er jo nydelig, så denne gledet jeg med til.

lamcocotte1

Cocotte med lam kostet kr. 85,- på Coop. Som fiskegratengen, og som navnet tilsier, serveres denne også i en cocotte (som kanskje kan brukes igjen etterpå?).

Jeg ble ikke så skeptisk av å lese på pakken denne gangen som med fiskegratengen. Syntes kanskje det var litt lite lam (18 %) her, men det for vi se på senere når vi har smakt.

Spennende med pastinakk og potetpurè. Pastinakk er en kjempegod grønnsak som er ganske lett å finne her i hjemlandet nå..

Pluss igjen for uthevet skrift for allergikere.

På denne fulgte jeg også tilbrednings-instruksene til punkt å prikke.

Forvarm ovnen, 200 grader, ta av plasten og inn med cocotten i 10-15 minutter. Jeg tror ikke 10 minutter er nok for noen ovner, anbefaler 15 minutter. Du kan også bruke mikroovn i 3-4 minutter, men tviler på at det blir like godt.

lamcocotte2

(Obs! Du ser ikke forskjell på Cocotte med lam og fiskegratengen når du har pakket de ut)

Dommen.

På toppen lå det et lag med velsmakende purè av pastinakk og potet. Denne var svært god, men synes det var litt mye av den. Det tok såpass plass, ca. halve dybden av skålen,  at det ble litt lite lam og grønnsaker igjen.

lamcocotte3

Lammekjøttet smakte godt, var passe saftig, men synes vel kanskje det var litt lite av det. Eller var det det? Siden alt var purè eller mos, var det vanskelig å skille mellom grønnsaker, løk og lam. Jeg kunne ikke annet enn å tenke på eksklusiv barnemat. Du trenger nesten ikke tenner for å spise dette.

1 porsjon holder såvidt for normale personer. Jeg hadde denne til lunsj, og følte at det var akkurat 1 munnfull for lite.

Alt i alt smakte dette ganske godt, men du må ha salat, brød eller noe til. Kunne vært enda mer krydret etter min smak, da lam tåler det. Kanskje litt mer hvitløk?

Terningkast 4

Jeg kommer nok ikke til å løpe ned dørene etter denne heller. Kanskje prøve fylt paprika med lammekjøttdeig i stedet?

6 comments

 • Elin

  Nydeleg rett som eg ikkje har oppdaga før no pga skepsis til ferdigmat generelt. Delikat krydra. Eg vart passe mett, men hadde likevel lyst på litt til. Skal garantert kjøpe den igjen, gledar meg allereie!

 • runar

  synes faktisk denne Cocotten var kjempegod. Og med litt brød ble jeg mett. + litt rødvin attåt da. Fine skål. Lurer på om den kan brukes til lignende retter etc.
  Har sendt spm til produsenten, men regner med denne kan brukes igjen,
  Keep it up Ungkar:D
  Arne Bjarne

 • Ole Cigar

  Då var denne omcider kjøpt -og oppeten.
  Må berre sei meg 100% einig med anmeldinga- samt min eigen skepsis før kjøp.
  Hellstrøm, med ditt navn hadde eg ikkje hatt navnet mitt på denne retten!
  Terningkast 3.

 • Ole cigar

  “du må ha salat, brød eller noe til”
  Ok. Takk for nok ein interessant test.
  Skal sjølvsagt prøva ut denne også, men for meg kjem den i ein annen kategori straks noko må mekkast i tillegg. Då kan eg like godt plukka med ein andeconfit og hella ein dressing over salatpakka.

  “Lammekjøttet smakte godt”
  er sjølvsagt motivasjonen til å prøva denne, men registrerar igjen at “1 porsjon holder såvidt for normale personer”. Eg er over 90 kg. Eg vil vera mett etter eit måltid!! Men er måltidet fantastisk bra, skal eg leva med at porsjonen er litt marginal for meg. Den ultimate testen for meg er: Gjenkjøp eller ikkje.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.