Test: Folkets Ekte Italiensk Pizza Grillet Oumph

Folkets Ekte Italiensk Pizza Grillet Oumph havnet ved en feiltagelse i handlekurven min. Jeg hadde det travelt, og den var billig.

Det var ikke planlagt. Jeg hadde ikke tenkt å innrømme at jeg hadde plukket med meg en ferdigpizza til noen. Men etter å ha spist den, måtte jeg klø meg selv i hodet av ren forvirring. Jeg måtte ytre mine tanker.

Folkets Ekte Italienske Pizza Grillet Oumph

Først litt fakta. Den er produsert i Modena, Italia, for Unil AS og Norgesgruppen. Det er vel derfor den kalles italiensk pizza. Om du er vant til tynn bunn når noen sier italiensk pizza, så blir du skuffet her. Her skrytes det av naturlig heving i 24 timer, forhåndsstekt i vedfyrt stenovn, og bunnen er langt i fra tynn.

Den skryter også av en tomatsaus laget av solmodne tomater dyrket ved middelhavet.

Om denne faktaen stemmer eller ikke, kan jeg ikke si noe om, men det er skryt som gir forventninger.

Prisen på denne når jeg kjøpte dem, var Kr. 20,- . Det er jo latterlig billig. Den prisen går kanskje opp, men min vurdering tar hensyn til at dette er et billigprodukt.

Så var det dette her Oumph uttrykket da.

Om du ikke har hørt om Oumph før, så la meg berolige deg med en gang. Dette kommer ikke fra Oompa Loompa folket i Charlies Sjokoladefabrikk. Og det har heller ikke noe med tysk lederhosen eller hornmusikk å gjøre.

Oumph er navnet på en vegansk proteinkonsentrat laget av soyabønner. Fikk du frysninger nå? Jeg også. Litt usikker på hvem som fant opp navnet, eller hva de hadde røyket når de ble enig.

Men Oumph har blitt den store hitten for veganere. Den har en struktur som minner om kylling, og de skryter av en “kjøttaktig” smak. Jeg er litt usikker på hvorfor fanatiske veganere ønsker kjøttsmak, men for de mer liberale er det sikkert flott. Jeg har ikke smakt ubehandlet Oumph, så jeg kan ikke bekrefte dette uansett. Jeg har aldri smakt Oumph i det hele tatt før nå.

Oumph kan visstnok grilles, kokes, stekes, hives i veggen, ja mishandles på alle mulig måter, og er altså ment som den perfekte erstatningen til kjøtt. Her har den havnet på pizza etter at den har blitt grillet.

Siden jeg ikke er fanatisk veganer, men elsker kjøtt, er jeg naturlig skeptisk til “soyakjøtt”. Veldig skeptisk.

Jeg fulgte bruksanvisningen på pakken. Forøvrig liker jeg at de skriver på pakken “Fjern all emballasje og plasser midt i ovnen”. Papp og plastikk bør nok tas av først ja 🙂

Jeg liker at de har rød løk her, utenom paprika og soyakjøttet. Jeg liker rød løk. Men det jeg synes var veldig rart, var hvordan alt var oppskåret. Det kunne se ut som om noen hadde latt en 6 år gammel unge kutte grønnsaker for første gang. Store ujevne skiver med både paprika og løk. Og soyakjøttet var så store som pommes frites. Jeg sier ikke at dette nødvendigvis er feil. Det er bare litt rart.

Jeg stekte altså pizzaen ferdig som bruksanvisningen foreskrev, uten noen hindringer.

Den så faktisk ganske innbydende ut når den var ferdig. Skepsisen min lå likevel på lur bakerst i hodet. Det var tross alt soyabønner med grønnsaker.

Jeg våget meg til en bit, litt som en unge som småtygger en liten smak av ukjent mat, som foreldre har krevd du skal spise før du får dessert.

Det var mye bunn. Kanskje litt vel mye. De kunne nok ha smurt tomatsausen ut litt nærmere kanten. Men er du glad i bunn, så smakte denne ganske bra.

Tomatsausen var god. Om dette er laget av de solmodne tomatene fra middelhavet vet jeg ikke, men sausen var vel så god, ja kanskje bedre enn noen andre jeg har smakt av ferdigpizzaer.

Og grønnsakene, smakte bra. De hadde overlevd frysingen uten å miste for mye smak, noe de ofte gjør. Kan det ha med størrelsen å gjøre?

Så var det denne Oumphen da. Den forvirret meg. Konsistensen var nok ganske lik kylling. Eller kanskje mer en litt fast skive kjøttpudding. Smaken forvirret enda mer. Min første tanke var mer som en mild pepperoni. Men ikke helt. Jeg kan ikke helt bruke uttrykket “smaker som kylling” på denne ukjente smaken. Men var det vondt? Nei overhodet ikke. Bare uvant.

Konklusjon:

Ga det meg mersmak? Nei. Men denne skremte overhodet ikke heller. Jeg er nok alt for glad i kjøtt og forhåndsdisponert til å mislike vegetarmat som later som det er noe det ikke er, nemlig kjøtt. Men smaken av denne pizzaen var helt grei. Må jeg velge, spiser jeg heller denne enn en drittkjedelig smakløs Grandiosa.

Og siden prisen her var latterlig billig denne gangen, må jeg se meg nødt til å gi den terningkast 4 (av 6)

Jeg kjøper den nok ikke igjen, for jeg unngår frossen pizza så godt jeg kan. Men for de som ønsker en “kjøttfri” pizza, er dette vel verdt forsøket.

Nå må jeg bare finne ut hvilken matkategori jeg skal legge denne posten under.Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.