7 oppskrifter på helgekos

Det er ikke tvil om at det er i helgene vi koser oss mest med god mat. Her er mine topp 7 oppskrifter for helgekos.

  1. Hjemmelaget salsa. Det er noe som passer til nesten alt du skal gjøre en helg. Du må ikke kun tenke taco-fredag. Salsa er ypperlig å bruke til potetgull/chips, gulrot og selleristenger, på en hamburger eller til kylling og kjøtt.
Hjemmelaget salsa

Hjemmelaget salsa

2. Hotwings. Eller godt krydrede kyllingvinger. Om det er til kveldskosen, sporten, fest eller selvnytelse. Det er noe med å gnage på noen vinger som gjør en hver kveld vidunderlig. Jeg har en god del forskjellige oppskrifter på vinger, men denne er nok favoritten. Nå om dagen da. Tror jeg. Uansett, legg til en god dip laget med blå muggost, og noen grønnsaker, så er kvelden garantert perfekt.

Hotwings

Hotwings

3. Tex-Mex Hamburger. Selvsagt hører en god burger med til arsenalet av retter en liker i helgen. Men spice den opp litt. Bli litt leken med krydderet. En Tex-mex burger er da perfekt. Da kan du kombinere smaken av taco med burgerens fråtsing. Bytt ut ketchupen med rømme og salsa.

Tex-Mex hamburger

Tex-Mex hamburger

4. Tex-Mex Sloppy Joe. Er du for lat til å forme burgere? Orker ikke ta på ketchup, rømme eller salsa? Da er det bare å ha alt i en stekepanne og deretter inni et hamburgerbrød. Husk å ha nok servietter. Det ligger i navnet at dette blir sølete. Men fy &%#¤ så godt det er.

Tex-Mex Sloppy Joe

Tex-Mex Sloppy Joe

5. Chimmichurri saus. Dette er som med salsa. En deilig saus som kan brukes til alt. Argentinere bruker det mye på biffen. Men å ha det som dip for alt det andre du har lyst på i helgen, er en sikker slager. Har du ikke prøvd Chimmichurri saus før, bør dette på din bucket liste. Det er sinnsykt godt! Men obs obs, her er det mye hvitløk hint hint, wink wink.

Chimmichurri saus

Chimmichurri saus

6. Biffsnadder med Crème Fraiche. Jeg tar ikke med vanlig biff i denne listen, fordi dere som må ha det vet hva dere vil ha. Men jeg har funnet ut at det er mange gode tilbud på billig biff i helgene. Men de er ofte kanskje ikke av ypperste kvalitet. Da er biffsnadder nydelig. Og siden jeg hater å lage bearnaise fra bunn av, har denne varianten blitt vanlig hjemme. Verste er at jeg synes denne sausen er bedre enn bearnaise, selv om den ligner veldig i smak. Hiv med noen stekte eller bakte poteter og “helge-gliset” kommer frem.

Biffsnadder med Creme Fraiche

Biffsnadder med Creme Fraiche

7. Hvitvinsdampede blåskjell. Ja nå får en snart friske flott blåskjell til under 40 kroner kiloen hele året. Det er lett, det er nydelig, og skal du lage mat til daten, er det forførende! Jeg kommer ikke på en eneste grunn til at blåskjell ikke skal nytes i helgen. Med mindre du har spist deg mett på det hele uken da.

blaskjell3

God helg til alle.Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.