Test: Fjordland Juletallerken

Jeg hadde bestemt meg for å ta en test av Fjordland Juletallerken, ganske enkelt fordi denne gjorde meg nysgjerrig. Hvordan kan de klare å lage en god juletallerken som varmes i mikrobølgeovn?

Jeg må innrømme, at jeg var skeptisk, men gjorde mitt beste for å legge fordommer vekk for testens sin skyld.

Jeg er veldig glad i å steke ribbe, og lage hjemmelagde medisterkaker. Ja det er litt tidkrevende. Men lukten som fyller huset, og ikke minst smaken, er noe som hører med til juletidene.

Klarer Fjordland å lage noe som kan passere som juletallerken? 

Prisen jeg betalte i dag var Kr. 92.90 på Coop Ekstra. Dyrt? Tja, en betaler jo for kokken som har forhåndspreparert dette, men julemat er jo egentlig rimelige råvarer. La oss nøye oss med å si at den ikke er billig.

Det første jeg la merke til, når jeg leste på pakken, var at det var to bruksanvisninger. En på baksiden, som vanlig, og en på kortsiden, som strengt talt egentlig var “serveringstips”.

Den ene sa “Stikk hull på midten av hver pose…..varmes i ca. 4 min.”

På kortsiden sto det at for å få sprø svor, måtte ribbebiten tas ut av posen og stekes i ovn eller under grill. Og at julepølsen kunne stekes i panne med smør.

Mao, de har ikke oppfunnet en genial måte å lage svor i mikrobølgeovn (uten grill element).

Så litt mer omstendelig enn ren kjapp mikromat er dette, men ok, det er forståelig.

Jeg fyrte opp ovnen, for jeg ville ha svor.

Det neste jeg la merke til, var størrelsen på porsjonen.

Det var 1 liten ribbebit, 1 liten pølsebit, og en liten medisterkake, 3 poteter og en grei porsjon rødkål. Altså, nok poteter og rødkål.

Alt i alt, kanskje, og jeg sier kanskje, en litt liten porsjon for en normal vanlig mann/kvinne syntes jeg. For meg, som nok er litt mer grådig og storspist, var den alt for liten. En pølsebit eller medisterkake til, eller litt tykkere ribbebit hadde ikke gjort noe.

Jeg fulgte instruksjonen, 4 minutter i mikrobølgeovn for alt unntatt ribbebiten, som fikk 7 minutter i stekeovnen på 240 grader. Deretter plusset jeg på 5 minutter til på ribbebiten, da svoret ikke ble sprøtt. Om dette skyldes min ovn, eller at det var litt mye fett på ribbebiten er jeg usikker på.

Det eneste jeg ikke gjorde, var å steke julepølsen i stekepanne med smør, ganske enkelt fordi den ligger i posen sammen med medisterkaken, som igjen ligger i brunsausen. Å åpne posen, vaske den ren for saus for så å hive den i en stekepanne hørtes dumt ut! Og da blir det desto mer grisete å varme medisterkaken og sausen som ligger igjen i den åpne posen. Her burde kokkene ha tenkt seg om to ganger, dette er et dårlig gjennomtenkt serveringstips fra Fjordland. Egen pose for pølsen?

Så hvordan smakte dette?

For det første, 4 minutter i mikroen er for litt lite. Det meste ble varmt, men potetene ble bare lunkne. Legg på ett minutt.

Ribben i ovnen fikk aldri helt sprø svor, men nesten. Kanskje jeg hadde klart det med enda 3-4 minutter i ovnen. Smaken derimot var slett ikke ille. Den hadde fint passert i et vanlig hjem som helstekt/hjemmestekt. Men siden en anbefales å bruke stekeovn, blir det jo straks bedre. Kan bare tenke meg hvordan denne hadde blitt i mikroen.

Julepølsen var også helt grei. Kunne faktisk kjenne en anelse krydder i den.

Medisterkaken derimot var dritt kjedelig. Muligens fordi jeg skjemmer meg selv bort med hjemmelagde, men jeg syntes den var litt for kompakt, og litt lite krydret.

Potetene var perfekt kokt, ja til og med passe saltet.

Rødkålen var typisk lik den Nora lager. Helt grei med andre ord.

Sausen derimot, var en fadese. Den hadde ikke noe med jul å gjøre. Det var nesten så jeg prøvde å unngå å dyppe potetene i den til slutt. Det var en slags fløtesaus, men de kunne trygt ha lagt til noe mer svinekraft eller svinesmak og kanskje holdt igjen på sukker/karamel/etterligning av “brunost-smaken”. Den var overhodet ikke god.

Alt i alt var ikke dette så forferdelig som jeg hadde fryktet. Er du enslig, uten noen som lager julemat til deg, kan denne gi deg en liten smak av jul. Den slår ikke hjemmelaget mat, men det kan en jo heller ikke forvente av ferdigmat i mikrobølgeovn.Fjordland Juletallerken

Kr. 92.90
5.1

Smak

4.9/10

Pris

5.0/10

Kvalitet

5.5/10

Det positive

  • God ribbe når stekt i ovn
  • Grei smak på julepølse
  • Passe med poteter og rødkål

Det negative

  • Dritt kjedelig medisterkake
  • Sausen var en fadese

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.