Liten test av Gildes mørhetsgaranti

Ja, Gilde har jo skrytt så mye av deres mørhetsgaranti, så det var på tide med en liten test av kjøttet deres i dag.

At de først nå begynner å skryte av mørhet er jo trist. Forbrukeren burde jo ha fått bra kjøtt for mange år siden, men i stedet har restauranter og bedrifter blitt prioritert. Spørsmålet mitt da er, er dette bare en finurlig måte å få priset kjøttet dyrere?

Jeg fant en Entrecôte på butikken, som hadde en mørhetsgaranti på 4. Litt usikker på hvor mørt de mener den skal være på en skala fra 1-6. Spesielt siden 1 tilsvarer litt mørt, og 6 er ekstra mørt. Betyr det at alt er minst litt mørt?

Generelt, pga strukturen på storfekjøttet, så bør Entrecôte alltid ligge på rundt 4, mens indrefilet bør ligge på 6. Sånn er det bare.

Har ikke sett noen som har fått 1 eller 6 på denne skalaen enda. Er det bare salgstriks?

Uansett, så bør 4 på denne skalaen være relativt bra.

Jeg passet på at kjøttet hadde fått tilnærmet romtemperatur,  og så stekte jeg den i en relativt varm panne. Jeg brukte margarin og kun salt og pepper. Jeg ville ha den medium rå, og ville ikke forvirre smaksløkene mine med mye krydder. Også lot jeg den hvile i ca. 5 minutter etter at jeg stekte den, for at saftene skulle roe seg inni kjøttet.

Så hva er dommen?

Den var grei. Synes vel at den godt kunne vært en smule mørere med tanke på at den lå i øvre skala til Gildes mørhetsgaranti. Den burde nok ha hatt litt mere marmorering også. (Se Hvordan å velge en biff.)

Smaksmessig var den slett ikke ille, og saften hadde holdt seg bra inni kjøttet.

Den smakte bedre, og var saftigere enn den ytrefileten jeg kjøpte som kom fra Uruguay. Men Entrecôte er jo en svært smakfull del av storfe. Og denne hadde ikke vært frossen, noe som fort kan gjøre en biff tørr.

Så ja, kjøttet til Gilde som havner i butikken har kanskje blitt en smule bedre. Men om det er verdt prisen? Tja.

Alt kjøtt bør jo langtidsmørnes i utgangspunktet, så jeg finner det vondt å svelge at dette er noe nytt, og at det derfor er verdt mer.

Kommer vi til å se en Entrecôte som havner på toppen eller bunnen av denne skalaen, eller er det bare salgstriks?

Det vil tiden vise.

Saftig var den!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.