Test: Gilde Ekstra Saftig Storfe Burger

Jeg har blitt bombardert med meldinger om tilbud på Gilde Ekstra Saftig Storfe Burger, så jeg lot meg lokke til å teste denne.

Er den ekstra saftig? Er den så god som det skrytes av?

Det første jeg legger merke til når jeg leser på pakken, er at det er mye kjøtt her. Ja hele 98% norsk storfekjøtt. Og det er mye for en ferdigformet burger her til lands. Mange leverandører sper de ut litt for å tjene penger. Men her er det veldig lite ingredienser. Utenom kjøtt er det kun salt, pepper og eddik. Eddik spør du? Ja. Det er noe amerikanere har brukt i årevis for å gi en god smak på burgeren. Det skal ikke mye til. Bare så den får et lite “sting”.

Jeg ble litt glad når jeg så at dette var alt som var tilsatt. Spennende.

Oppi pannen med den. Jeg valgte å ikke krydre, siden den jo var saltet og pepret.

På den ene siden var det laget rutemønster, men ikke på den andre. Kanskje litt rart? Rutemønster kan være greit for å holde på krydder, men er vel også kanskje litt unødvendig. Er vel mest for utseende sin skyld?

Det neste jeg legger merke til er størrelsen. Pakken inneholder 2 burgere, på tilsammen 260 gram. Dette blir litt feil. En burger på 130 gram er lite for de fleste. Og det å spise to burgere på tilsammen 260 gram blir for mye. Størrelsen blir bare helt feil.

Og i tillegg er de ganske tykke. Det er flott med tykke hamburgere, de blir mer saftig da. Men når vekten er lav, blir bredden liten. Og da passer den ikke på noen ordentlige hamburgerbrød.

SIden den er litt tykk, blir den også litt mer vrien å steke perfekt. Bruk medium varme. Ikke stek den for hardt, da blir den svidd utenpå og rå inni.

Jeg mekket sammen en hamburger med det vanlige, hamburgerbrød, salat, tomat og løk. Jeg unnlot ketchup eller annet stæsj, for jeg ville bedømme burgeren ærlig.

Konklusjon:

Den blir litt for liten. Den burde være litt bredere. Men da blir den ikke så tykk. Kanskje gitt den 20-30 gram kjøtt til for å fikse det?

Den virket også noe tett i konsistensen. Som om den var presset litt for hardt sammen.

Her var det som nevnt, mye kjøtt. Og det skal de ha skryt for.

Smaken var ganske god. Jeg savnet nok litt mer krydder i den. Worchestersaus er en av de andre ingrediensene en god hamburger fortjener, og det manglet i denne. Men for all del, smaken var som sagt grei. Men du kan trygt tilsette både litt salt og pepper her.

De skryter av at den er ekstra saftig. Her dveler jeg litt med å bestemme meg for om de har rett. I forhold til hva tenker jeg. Den var overhodet ikke tørr. Men ekstra saftig? Tja.

Alt i alt er dette en helt grei burger, som du nok ikke blir skuffet over. Men den banker ikke Coop Grill Perfekt BBQ burger, eller en skikkelig hjemmelaget en.

Terningkast 3